Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Duktig pojke

Hejsan, vänner!

Är det någon mer än jag som inte är strandtypen och som lider av värmen? Jag har tyvärr inte ro i kroppen att ligga på en strand och göra ingenting, utan trivs bäst med vackert väder, jovisst, men med en mer moderat temperatur kring 20-22 grader. Mitt huvve fungerar inte i hettan och jag orkar heller inte ta mig för något, vilket frustrerar mig.

Jag lyckades dessutom näst intill ta livet av min stackars dator, som också lider av värmen, genom att tilldela den sedvanliga vänsterkicken då chassit börjar att vibrera av alla fläktar i burken. Tydligen tog jag i lite hårdare än vanligt, så eländet hickade till och bootade om. Men det verkar som om den överlevde utan dataförlust. Usch - jag är inte nöjd med maskinen. Det var min första och sista HP-dator.

Eftersom jag nu inte orkar ta mig för något konkret, så har jag fått ägna mig åt att fundera istället. Och jag har kommit fram till tu ting.

Min son som är fyra år har på egen hand funderat ut att jag och han skiljer sig åt på flera sätt ifrån sin mamma och syster. Vi har exempelvis kalsonger och de trosor. Och de är flickor och vi är pojkar. Och han och jag har ett speciellt band, vi pojkar. En egen klubb, liksom.

Och om sonen gör något han är nöjd med så är han en 'duktig pojke' Och det ska jag med vara från och med augusti månad. Då gäller kassabok och den här gången ska den föras! Och jag ska nu tillverka en sådan i Excel för att fungera så smidigt det bara går, och jag lägger ut den här för nedladdning.

Ting två gäller finansplanen som jag aldrig skrivit klart. Jag måste fixa denna och helst göra det på ett enkelt sätt, ungefär som Frisk ekonomi gjort. Enkelt och konkret. Grunden kommer att hämtas ifrån de lösa planer jag hade i Sparplan 2008. Det är väl som att försöka sluta röka, förmodar jag. En målsättning är inget värd om jag inte verkligen VILL genomföra den.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. Här har du en till som inte är en strandtyp. Lyckligtvis har jag börjat om att jobba nu. Hej pappershögar!

  Läste om din finansplan, och tycker att det lät vettigt. Undrar bara lite hur man ska tänka kring utgifter som t ex månadskort på gymet. Är det måste eller vill? :)

  SvaraRadera
 2. Du verkar glad över att träffa dina pappershögar igen, ordningsfrun. ;)

  Gymmet är ett Vill om du frågar mig, frågar vi din man kanske det är ett Måste. ;)

  SvaraRadera
 3. Läste ditt Sparplan 2008 inlägg och kunde inte låta bli att tänka till lite på min egen ekonomi.

  Nu har jag ju inte ekonomi-excel-arket i huvudet men en lite grov skattning landade i ett förhållande 51-23-26 mellan Måste, Spara och Vill. Sparpengarna till semestern ligger dock under Spara. Det kan egentligen lika gärna ligga under Vill.

  Dock en ganska schysst aha-upplevelse.

  SvaraRadera
 4. Flickor är inga riktiga pojkar.

  SvaraRadera
 5. Timotheos, det är en ganska bra idé att dela upp ekonomin i dessa 3 kategorier. Personligen lägger jag dock semester under Vill. :)

  SvaraRadera
 6. Har du provat kassaboken på hemekonomi.com? Den funkar riktigt bra måste jag säga och är helt gratis!

  SvaraRadera
 7. JS, nej - jag har inte provat den. Men det kanske jag borde. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg