Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Motivation för sparandet


Andra semesterveckan för mig närmar sig slutet, men det känns ändå prima. Såg precis på väderleksrapporten, och det kändes som en skämtfilm - bara sol så långt ögat kunde nå och medelhavstemperaturer. Kan det vara sant, verkligen?

Ekonomibloggvärlden har börjat samla sig för månadsrapport. Finansflingan, en ny favorit, exempelvis. Och så Frisk ekonomi, som har den skarpaste disciplinen av alla. Själv lider jag av både börsdepression och dålig motivation. Sommaren är frestelsernas högtid och det finns alltför många nöjen och skoj som drar i slantarna. Samtidigt så tror jag mycket på vikten av att vara just tillräckligt motiverad för att kunna köra sin budget enligt plan. Så jag låter nog juli få vara ett undantag och låta sparandet komma på undantag.

Samtidigt så är det, eller är på väg, att bli fler och fler köplägen. Så jag är en aning ambivalent vad jag ska ta mig för. Sunt förnuft talar för att bygga vidare på en likvid för att snart. Idag for börsen ned med över 2,5 %, exempelvis. Och inflationsförväntningarna tycks heller inte ha stävts i förra räntehöjningen, så det lär komma fler. Men det finns också röster som talar emot fortsatt hög inflation.

Nu på sommaren så vill ju även våra barn shoppa loss lite, har jag upptäckt. Vi föräldrar får ganska många frågor kring det här med pengar och det känns bra, och vi förklarar gärna hur det hänger ihop. Lär du dina barn penningvett? Några tips finns här.

Nu ska jag luta mig tillbaks i soffan och njuta en stund av ledigheten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. Lite uppiggande att du tycker jag har disciplin - för själv tycker jag att den har varit lite dålig på sistone... Men det är skönt att inte tänka lika mycket på det när man har semester! :-)

  SvaraRadera
 2. Men så är det ju - ingen gnetar bättre än du! :)

  SvaraRadera
 3. Jag förstår exakt hur du menar - var i samma situation för ett tag sedan själv!

  Enda sätten för mig att öka min motivation då var att hitta svaret på nätet:

  http://www.modernchef.se/2008-08-08-05-13-46.html

  ...fick en massa bra tips där!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg