Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Ta mig till havet

Aaah. Semester. En vecka i stuga i Skagen var balsam för själen. En rejäl nedvarvning på livets elmätare. Korta snabba bröstandningar ersätts med djupa, lugna magandetag.

Det är lite märkligt hur obemärkt vardagslivets höga tempo far förbi under stora delar av året. Och att ledighet utan några speciella krav gör att man för en stund stannar upp, kliver åt sidan och begrundar vad man egentligen pysslar med - vart man är på väg.

Personligen är jag väldigt glad i havet. Jag kan betrakta vågorna, krusningarna, måsar och horisontlinjen i princip hur länge som helst. På samma sätt så tilltalar mig havets doft liksom alla de strandblommor som också är speciella till utseende och lukter. Ett hus vid havet önskar jag mig en dag.

Och när det är lediga dagar så sätter jag gärna på mig min musikspelare och tar fram en oläst bok. En trave med ekonomiböcker har jag med mig och i Skagen hann jag med att läsa en enda, faktiskt. Och det var Urban Bäckströms Tankar om aktiesparande. Det är ingen bok som kommer att gå till litteraturens himmelrike, för Urban skriver lika tråkigt som man kan förvänta sig av en före detta riksbankschef. Men det finns saker att lära i denna ganska tunna bok om du ännu inte börjat spara i aktier men avser att göra så.

Den andra boken jag läst är en alternativ 'ekonomi'-bok som heter Rik på riktigt - en värdefull vardag är möjlig! Och jag säger bara LÄS den! Ska du bara läsa en enda bok i år, så läs denna. Chansen är ändå stor att du läser fler böcker efter läsningen.

Men vad är det här för en bok? Ännu en bok i genren 'förverkliga dig själv'? Nej, faktiskt inte. Min upplevelse är att författarna är som du och jag, och att de gjort vad de flesta inte anser sig hinna med i sin vardag - att reflektera över vad vi lägger vår tid på och varför. Nej, skipa höstens 'Time management'-kurs och lägg dig i hängmattan med denna bok. Tacka mig efteråt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg