Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Hoppa på tåget?


Lennart Israelsson, alias Aktiestinsen, har nu spått att börsen vänder uppåt under nästa år. Fem år uppåt och 2 år nedåt menar Lennart att börsen roterar kring. Har han rätt, tro?

Jag har ju med mina begränsade kunskaper i aktiehandel till viss del följt Aktiestinsens tankar och idéer, som också i mycket liknar Warren Buffets. I korthet lyder de:

 • Leta efter bolag med hög direktavkastning.
 • Leta efter bolag med p/e-tal mellan 5 och 15. Inte mer!
 • Leta efter bolag med mycket eget kapital per aktie.
 • Sist men inte minst: Sälj aldrig aktier du köpt!

Lennart har under sommaren köpt på sig mer av Industrivärden och rekommenderar också Ratos samt Latour, den senare saknar jag i min portfölj.

Personligen tycker jag att Aktiestinsen har en sansad inställning till aktiehandel, men om han får rätt angående 2009 återstår att se.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 1. Nja du. att Aktiestinsen och Warren Buffett skulle ha speciellt mycket mer gemensamt än uung, samma avkastning under lika lång tid det köper jag inte riktigt. Det är en stor skillnad i investeirngstil-.

  Läs gärna också detta:
  http://www.pratompengar.se/viewtopic.php?t=726&postdays=0&postorder=asc&start=0

  SvaraRadera
 2. Hej Cristoffer, investeringstilen vågar jag inte orda om, utan jag syftade mer på idén om att de aktier du väljer att investera i ska du kunna känna att du vill behålla för gott.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg