Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Ingen fars på räntetaket

Lite depp idag. Det ser svårt ut att lyckas spara något under augusti månad. Jag är åter på jobbet, semestern är över. Och det fina vädret har dragit sin kos.

Det finns för många elaka utgifter under månaden. Barnaktiviteter. Däck till bilen. Nya glasögon. Har ont i en tand, så tandläkaren vill ha mina pengar, troligen.

Samtidigt så är jag ju glad över att vi lyckats spara rätt så bra under den övriga sommaren. Vi är ju ganska bra på det, trots allt. Speciellt nöjd är jag ju med bufferten, som börjat bli en slant.

Och våra lån minskar i stadig takt. De är drygt tjugosextusen kronor mindre än för ett år sedan. Bolånen är endast på drygt en miljon kronor.

Och det känns bra eftersom bopriserna kanske faller framöver. Vi har ju letat hus ett tag och på ett sätt är jag glad att vi ännu inte hittat 'vårt' hus. Villamarknaden har blivit trögare och fler hus tycks inte gå att sälja ens till utgångspriset. Och jag tror att även de som köpt ett nytt hus har bitit sig i svansen, för ett antal år framåt.

Med stigande räntor så kanske en del svenskar har köpt hus för mer än vad de borde gjort. Dessutom har vi en vikande arbetsmarknad som ytterligare ställer till det. Den enes död, den andres bröd - det kanske dyker upp något husfynd? Några analytiker menar att vi nått räntetoppen redan nu. Vågar vi tro på det?

Familjen Penning fixar skyhöga räntor så jag ska inte klaga. Vi har det rätt gott, ändå.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

  1. Vill inte bidra till allt för deppiga tankar, men dessvärre så tror jag att räntorna kommer att stiga ännu mer. Läste i morgontidningen att dollaren har stigit i värde och att det kommer att påverka euroen negativt. Många tror på en ränteökning ganska snart. Det hade ju varit trevligt att ha fel......

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg