Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Kursvinnare

Jag har blivit medlem i Aktiespararna eftersom det kändes som en bra väg in i - aktiesparandet. Och i medlemspaketet så medföljde en CD-skiva med ett program som heter 'Hitta kursvinnare'. Det var inte dåligt, men jag är ju skeptisk av naturen.

Kan denna programvara hjälpa mig att bli en framgångsrik aktiesparare, tro? Nåväl, jag håller på att installera under tiden jag skriver detta.

Jag har också gått med i Skattebetalarna, varför jag gjorde det kan läsas här. Jag fick min första tidning idag. Och i den står det att var åttonde svensk tycker att svartjobb är helt OK. Är jag förvånad?

Så, nu var installationen klar. Vad hittar jag då här? Jo, det finns en funktion för fundamental analys (det gillar jag). Att hitta bra aktier via vinstutveckling, lönsamhetsanalys och vinstprognos ligger i min linje för att investera. Det finns också en funktion för teknisk analys, men detta är inte för mig. Men jag ska ta och utvärdera programmet.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

 1. Lustigt, i veckan köpte jag Hitta Kursvinnare och gick med i aktiespararna för att få det billigare.
  Jag är mer intresserad av den tekniska analysen i programmet snarare än FA:n.

  SvaraRadera
 2. Tack för inspiration! Har du något bra litteraturtips? Har aldrig läst en bok om ekonomi i hela mitt liv! Engelska är ingen hindring.....

  SvaraRadera
 3. Patrik, har du god erfarenhet av att handla med aktier utifrån teknisk analys?

  Grön, jag har några tips här på hemsidan i vänster kolumn.

  SvaraRadera
 4. hrmpff...eeh, får visst tvätta glasögonen.......

  SvaraRadera
 5. grön,
  Jag kan rekommendera Tradingguiden av Jonas Bernhardsson. Den är relativt heltäckande, välskriven och intressant. Bra bok att börja med om man inte läst något tidigare.

  per,
  nej det kan jag väl inte påstå. Jag har börjat läsa på ordenligt nu i år. Har läst Boken om Teknisk Analys som jag iofs inte tyckte var värst välskriven men eftersom den innehåller många exempel så är den ändå rätt bra som referensbok. Just nu har jag börjat på en gammal bok, Techincal Analysis of the Futures Market av John J. Murphy. Den är tung och är dessutom på engelska men sägs vara given för de som verkligen vill lära sig TA.

  Jag har alltså ingen direkt praktisk erfarnhet av TA men jag har börjat handla på börsen så förhoppningsvis blir det ändring på det :)

  SvaraRadera
 6. En del tycker om teknisk analys, en del tycker om att titta i kaffesump och en del tycker om horoskop. Alla metoderna är lika vetenskapliga...

  SvaraRadera
 7. Hehe - renmagar, att inte förglömma. ;)

  Jag kan personligen inte döma ut tekniska analys då det onekligen finns de som tjänar pengar med dess hjälp. Samtidigt så verkat TA vara lite för mycket gambling för att tilltala mig.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg