Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Fattiglapp

Idag är det fest på börsen, onekligen. Min lilla aktieportfölj har gått upp med mellan 3 och 6 % så här långt. En endagsföreteelse?

I övrigt är det lite deppigt i det Penningska palatset. Penningarna är nämligen slut den här månaden. Vi har levt över våra tillgångar och får nu smaka konsekvenserna.

Det ser dåligt ut med både sparande och investerande både för september och oktober, vilket är lite sorgligt med tanke på att det finns både en och annan köpvärd aktie där ute.

Så jag kände mig fattig och straffade mig själv genom att läsa hos 'de rika' en stund, Ekonomisk fighter och Karriärmorsa bland annat, och sukta efter deras förmögenheter. Näst intill en paradox är det ju att desto mer pengar du har desto lättare är det att skaffa fler. Pengar trivs ihop, de är sällskapliga minsann.

Det blir väl till att härda ut ett par bistra månader och ta konsekvensen av ett vidlyftigt leverne. För mycket semestrande, öldrickande och shoppande har hävdat tribut. Men jag kommer igen. Nere för räkning, men inte uträknad.

De senaste dagarna har jag gjort några snålkrumbukter som i sig ger en lite ljusare ekonomisk himmel de två sista månaderna på 2008. Den viktigaste av dem återkommer jag till senare men en annan är att lägga på vinterdäcken på en av bilarna istället för att köpa nya sommardäck. Visst, det kommer i kakan längre fram, men det är trots allt en kostnadsförskjutning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

  1. Förstår känslan, har det på samma vis. Det känns surt att använda hårt uppsparade buffertpengar till räkningar. But it`s only money.....

    SvaraRadera
  2. Grön, jag tycker de är så svåra att spara ihop, de där buffertpengarna.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg