Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Födelsedagskalas

Jag insåg faktiskt först idag att jag firar ett år med den här bloggen. Stort grattis på Per Penning!
Den fjortonde september 2007 skrev jag mitt första inlägg om mina inspirationskällor. Både Frisk ekonomi, som numera skriver när andan faller på, och Finanskvinnans funderingar är fortfarande bloggar jag följer med stort intresse - de är båda äkta och med glimten i ögat. Anders aktietips läser jag också men eftersom jag investerar 'dåligt' just nu blir det mer sporadiskt tyvärr.

Skrivlusten saknas inte, den finns kvar och tycks växa med tiden. Det känns roligt och samtidigt underligt att människor tittar hit och läser om 'mig och mitt'. Och att vara en del i 'ekonomibloggarna' känns positivt, jag lär mig nya saker varje dag helt spontant tack vare dessa inspirationskällor.

Jag bjuder er alla på en bit tårta! Vassegoda! Och jag hoppas att vi 'polar' ett år till?

När jag är stressad eller nere i skorna så fungerar motion allra bäst för mig. Bara att snöra på skorna och ge sig ut att springa eller promenera. Det rensar hjärnan, ger en skön känsla i kroppen och lite lugn och ro för en stund i själen. Det är väl medicinsk vetenskap att endorfiner utsöndras och att stresshormoner minskar? Tog en liten tur i skogen igår, andades in granskogen och lyssnade till de alltmer 'prasslande' lövverken. Jag är verkligen inte i någon lämplig löpform, har några kilon för mycket runt midjan och ett knä som ropar 'gå ned i vikt, tack!'. Men jag tog det lugnt - det gäller att lyssna till kroppen och att inte skaffa sig någon onödig skada.

Men det spelar mig rätt i händerna just nu, det här med vikten. Aptiten har blivit näst intill obefintlig så det ska väl gå att bli tunnare och vackrare? Jag är cynisk och stolt över det! Ta det onda med det goda! Skämt åsido, det finns ingen anledning alls att inte hålla sig i trim. Ingen trim ger bara ett tröttare huvud, sämre sömn och dålig matsmältning.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

 1. Jag läser lite längre ner i bloggen om din situation och vad du går igenom nu, vad jobbigt. Du kommer att se ljuset i tunneln så småningom, även om det inte känns så just nu.

  SvaraRadera
 2. Grattis!

  * Skär en riktigt stor bit *

  Hoppas du fortsätter...

  Carolus

  SvaraRadera
 3. Grattis pa 1-arsdagen!

  //Anders

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg