Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Månadssummering september 2008

Idag kom jag inte ur sängen.

Allt kändes så tungt och eländigt att det bara inte gick att ta mig till jobbet. Och hade jag gjort det hade det blivit en enda lång dag av menlöst plockande - jag betvivlar att jag hade fått något vettigt gjort. Jag har åtminstone ett 'mission' under eftermiddagen, jag ska till vårdcentralen med lillemannen.

Även månadens ekonomi måste dras runt ett varv. Även en skakig firma måste se till sina bokslut. Inkomsterna under månaden var bra, men utgifterna rejäla de med. Service på en bil gick lös på över fyratusen kronor. Barnens höstaktiviteter ska också betalas denna månad, närmare tre tusen riksdaler. En av höstens resor likaså - fyra och sju.

Det här är faktiskt månadssummering September nummer två! Jag har ju passerat ett år med råge! Problemet är att jag inte har inspirationen att göra ett bokslut enligt tidigare mall. Jag har inte heller hittat en lämplig variant som jag föredrar heller. För inte heller ekonomin är rolig nu, det går ju dessutom utför med det mesta.

Jag gör därför en minimal variant:

Lån: 1 603 818:- (-5 150:-)
Tillgångar: 1 884 197:- (-31 167:-)

Differens: 280 379 :- (-26 017:-)

Lån förändring: -0,32% (sedan årsskifte: -0,53%)
Tillgångar förändring: -1,63% (sedan årsskifte: -0,33%)

Kommentarer

Populära inlägg