Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Sommarminnen i en schampoflaska

Visst är det märkligt hur vår hjärna gör associationer och kopplingar till händelser och minnen när vi känner en doft, en syn eller något ljud? Min egen knopp har sina egna mystiska vindlingar som ofta knyter ihop doften från ett visst tvättmedel med händelser i mina tonår, som ett exempel.

Har du några liknande återkommande kopplingar?

Speciellt trevligt är det ju om minnet är behagligt. Just nu så hamnar mina tankar hos semestersstugan i Skagen och de minnena därifrån - en härligt skön semester, när jag kliver in i duschen och ser schampoflaskan som hustrun köpt. Kopplingen beror väl på att jag såg flaskan för första gången i duschen i stugan?

Jag är fascinerad av hur vår hjärna fungerar, det är verkligen spännande. Och tydligen så fungerar mäns och kvinnors hjärnor en aning olika. Jag är en aning nyfiken på den här boken.

Det vet de flesta att negativa tankar sällan föder något bra. Vi är väl alla olika - en del oförskämt positiva och andra negativa till allt. Oavsett, så har vi alla förmågan till tankekontroll. Jag läste om en tiodagarsutmaning på bloggen 10 dagar. Jag återger den här:

Under tio dagar skall du eliminera alla negativa tankar och bara fokusera på det positiva som du kan se i varje situation du hamnar i. Precis så enkelt är det!

Så fort det dyker upp en negativ eller begränsande tanke, byt ut den direkt till en positiv och stärkande tanke. Gör det som krävs för att du ska ändra din inställning direkt, med en gång. Du har en (1) minut på dig. Om du upptäcker att du befinner dig i ett negativt tillstånd med negativa tankar under längre tid än en minut får du börja om nästa dag. Målet är att klara 10 dagar i sträck.

Jag tycker det låter som en spännande och tuff utmaning. Jag tror jag ska ge mig på den med en gång!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

 1. Spännande blogg! Fulel/GodEl, intressant! Vår energileverantör har också avtal med spotpriset + 3,5 öre för administration. Men själva elpriset var ändå över 40 öre på senaste räkningen. (Plus alla skatter och överföringen).

  Här gäller det att tänka positivt! Och det är väl pos. att vi kan slå på strömmen och få all möjlig bekvämlighet på direkten. (Sitta här och knäppa på datorn, t.ex.)

  SvaraRadera
 2. Men det vet du väl att evolutionen har skapat negativa människor?

  Optimisterna frös ihjöl en vinter för länge, länge sen ;)

  SvaraRadera
 3. Hatcho! Prosit! ;)
  Ja, bekvämt är det allt med el i vägguttaget..

  Kerla, aj aj - så är det kanske! :D

  SvaraRadera
 4. Det kan kanske låta lite löjligt för någon, men jag tror faktiskt det har något för sig. Det är många negativa personer/företeelser som man rätt och slätt och får "positiva ihjäl". Dessutom blir livet kanske inte enklare, men betraktligt trevligare, om vi klarar att ha en positiv inställning. Att vara lösningsorienterad, är att ha ett positivt livssyn.

  SvaraRadera
 5. Tänka positivt? Hah!

  Vad ska det vara bra för? Kan aldrig komma något gott ur det... ;-)

  Känner igen mig i exemplet med schampoflaskan! Nog därför som jag är en "samlare" och har svårt att slänga saker. Dofter har samma effekt på mig.

  Önskar att jag vore mer positivt inställd. Är på tok för negativ i det mesta jag företar mig... Det kan verkligen vara destruktivt; usch!

  Mvh

  Carolus

  SvaraRadera
 6. Grön, jag är inte en överdrivet positiv person och jag försöka undvika mina gelikar. :)

  Carolus, du är ju en av mina mest positiva kritiker, ju! :D

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg