Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Stopp och belägg

Jag har beslutat mig för ett köpstopp. Självfallet så är jag inspirerad av bloggaren Köpstopp som dessutom kommit ut med boken 'Köp inte den här boken' vilket jag heller inte tänker göra för stunden.

Mitt köpstopp ska handla om allt som ej är nödvändigt att inhandla. Inledningsvis så kör jag den här veckan. Fungerar det så gäller det även oktober månad ut. Fungerar även det så kör jag även november. Vi får se hur det går. December är julklappar till barnen, så den skippar jag.

Jag tänker inte göra någon stor vetenskap av det här utan helt enkelt bara hålla i plånboken. Godis, böcker och prylar till huset får tji. Nya kontaktlinser behöver jag och även en hårklippning, men jag ska verkligen anstränga mig att hitta billiga alternativ.

Jag läser att alltfler hushåll får problem med att betala sina räkningar. I sig ett utmärkt argument att skaffa sig ett köpstopp. Jag funderar också alltmer på att välja att ta en tilläggsförsäkring vid ekonomisk invaliditet. Vem fanken vet om och hur länge man får vara frisk nog att jobba? Förresten, läs kronofogdens rapport om överskuldsättning, intressant! Jag citerar:

Överskuldsatt är den som själv upplever sig ha ständigt återkommande problem med att inte kunna betala alla sina räkningar.

Jag sitter hyfsat tryggt på mitt jobb så någon arbetslöshetsförsäkring har jag inte idag. A-kassa skulle jag aldrig för mitt liv våga lämna. En sjukvårdsförsäkring är inte en omöjlighet i framtiden heller. Att överförsäkra sig ska man ju inte göra, det måste ju vara en kalkylerad och balanserad risk man tar.

Så nu ger jag fanken i att köpa nåt. Ledsen, detaljhandeln, för avbräcket.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg