Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Tärningen är kastad

Det sägs att då det går utför på börsen, så slutar svenskarna att spara och istället väljer att skrapa några trisslotter.

Per definition så lägger aldrig en 'rik' person några pengar på spel eller dobbel. Därmed faller jag ifrån den här grupperingen.

Jag är ingen storspelare, inte på något sätt. En och annan triss av tillfällighet blir det. Dessutom prenumererar jag på en omgång lotter hos Miljonlotteriet varje månad, vilket för mig både är ett spel och en välgörenhet till IOGT-NTO, som är Sveriges största nykterhetsorganisation och står bakom lotteriet. Mer än så blir det inte för min del. Jag är förresten inte nykterist heller, men jag delar inställningen kring alkoholens problem i vårt samhälle.

Det måste väl få vara tillåtet att drömma lite om en storvinst? Och utan att spela så går det inte att vinna något. Huvudsaken är att se till att budgetera för det och att inte spela för mer än så.

Ja, det är så sant - det finns ju spelmissbrukare också. Men när det gäller pengar så finns det många varianter på missbrukare, exempelvis shopaholics.

0,75 % av familjen Pennings månadsbudget ligger idag på spel, eller liknande. En rimlig nivå?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

 1. Eftersom posten rymmer både välgörenhet och spel så är det väl ok, annars borde det ligga på 0% :)

  SvaraRadera
 2. Använder spel som ett verktyg för att få titta på fotboll för sambon. När vi har tippat tillsammans så gnäller hon inte när jag tittar på fotboll på tv ;) Sen blir det nån trisslott då och då för min del med.

  SvaraRadera
 3. Martin, det är ju ett bra sätt att mörka, eller hur? ;)

  Cashaupp, lite spel inger ju lite hopp.. :)

  SvaraRadera
 4. Alltså.. Jag har enormt svårt att se på icke skicklighetsbaserat spel som att det överhuvudtaget ska kunna höra hemma i en seriös människas vardag.

  SvaraRadera
 5. Du räknar alltså inte in Börsen som ett spel/lotteri? ;-)

  Carolus

  SvaraRadera
 6. David, en seriös människa? Vad är det egentligen?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg