Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Tyst i överklassen!

Bah! Jag vill va rik! Och frottera mig med societeten i Torekov!

Hemma och VAB:ar idag, eftersom vi saknar nanny och hushållerska, och satt och bläddrade i en damtidning efter lunchen - som jag själv lagade, kocken syntes inte till. Delikata makaroner och köttbullar. Både gåslevern och kobe-köttet var slut, upptäckte jag.

Enligt blaskan så ska både Viktooria och Madeleiiine skaffa sommarhuus i fashionabla Torekooov.

Bah, igen. Det vill ju jag med men budgeten fixar inte tvåhundraförtiotusen per kvadratmeter.

Får trösta mig med att det måste vara svårt att vara född med guldsked i mun. Att få gå på tråkiga bröllop och middagar, representera och resa världen kring i privatjet. Hemskt, verkligen hemskt.

Jag är ingen royalist direkt och hade jag fått bestämma så hade jag snott kungens apanage fortare än kvickt. Behöver lägga om taket hemma och kungens slott har redan fint tak.

Ekonomiskt oberoende räcker inte - jag vill bli oförskämt rik och oförskämd.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. Då vet jag ett plejs med lite schyssta snubbar du säkert vill lära känna också:

  http://ubermenschen.blogg.se/

  Läs och förundras... ;-)

  Mvh

  Carolus

  SvaraRadera
 2. Hehe, rojalist har jag "alltid" varit, men idag kan jag inte riktigt förstå varför :-)

  Jag har inget emot att bli oförskämt rik, det kunde till och med vara riktigt angenämt, men oförskämd, och tro att jag kan bete mig hur som helst för att jag har en fet plånbok, det vill jag aldrig bli.

  Torekov kan jag inte uttala mig om, men det är säkert fint där ;-)

  SvaraRadera
 3. Carolus, sicken sorglig samling smågossar.

  Fru Krona, Torekov är fint, men där är för många rika knösar, bara. ;)

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att jag har det kunglig i mitt lilla rike på tryggt avstånd från Torekov.... det hade varit trevligt att vara så rik att man kunde köpa/laga precis den maten man har lust till, utan att man behöver tänka på plånboken.Så kan man välja mellan läckerheterna!

  SvaraRadera
 5. Det låter super...
  Men det skulle hända nu, med de erfarenheterna som vi har i bagaget så att vi uppskattar och förvaltar rikedomen väl.
  Om vi alltid hade haft pengar-hur skulle vi då kunna leta fram uppskattningen....
  Tänk att kunna handla utan att kika på prislappen, kunna sticka till en vän ett par tusenlappar, då man ansåg att det behövdes.
  Men tänk egentligen, det är inte så fasansfullt höga summor man skulle behöva för att kunna leva så-lagom lyxigt. Läste oxå en skvallertidning idag hos tandläkaren, om en dansk baronessa, född baronessa, som ärvt sin fars slott i Danmark. Hon hade även lyckats gifta sig med arvtagaren till den tredje rikaste familjen i England. Och där finns det ju plenty med deg så man kan ju bara ana hur mycket pengar de har. Baronessan har man kunnat följa på tv1 eller 2 på söndagar i ett program som heter "Mitt liv som baronessa" eller nåt sånt. Där hon visar upp sitt hem och sitt liv.
  Hursom helst-maken tyckte tydligen inte om exploateringen av deras familjeliv så de hade skilt sig. Och vet du vad hon fick vid skilsmässan? Vårdnaden om de 2 barnen och 49 miljarder. MILJARDER!!! (Detta enligt tidningen) Snacka om underhåll, och då har hon redan ett helt slott och umgås med det danska kungahuset.
  Själv fick jag inte ens barnen helt och fullt och inte ett öre...Dessutom en väldigt gnällig exman...:)
  Men jag kanske har något annat som inte hon har.
  Men med 49 miljarder kan man komma långt, skulle nog inte ens tänka just på Torekov i den situationen, även om det är väldigt fint där :).

  SvaraRadera
 6. Eller som prinsessornas kära far sade: -Det flyger inte stekta sparvar in i din mun.

  Det kom ju från rätt person?

  SvaraRadera
 7. Ekonomisk fighter, jag hade varit mer än nöjd med 49 miljoner. :)

  Anonym, kungen har ingen verklighetsförankring men han har aldrig vetat annorlunda, så vi får kanske ha överseende med sparvarna, jag menar grodorna.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg