Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Visning utan besökare

Det blir fint till visningen. Så resonerar jag.

Igår så ägnade jag mig åt att röja lite på tomten och att elda upp en stor omgång gammalt skräp. Slitigt och svettigt. Förr i tiden så hade jag tagit mig an sådana uppgifter för egen vinning, dessa dagar är det svårare med motivationen.

Jag sliter och drar medan jag muttrar att 'det är värt det om det blir fint till visningen'. Lite galet, kanske, eftersom ingen vet när i tiden det ligger. Om ett halvår, ett år eller kanske ännu längre fram i tiden?

Vem vågar förresten att köpa ett hus just nu? Och vilka krav ställer banken på betalningsförmågan? En intressant situation. Säljaren vill ju ha ut vad grannen fick för sex månader sedan, medan köparen är osäker på marknadsvärdet.

Hemnet redovisar inte utbudssiffror, men det gör Boligan. Så numera tittar jag hellre där efter hus och priser. Är du en seriös spekulant så är det lätt att se var prisfallen varit som störst.

Jag undrar var räntan kommer att ta vägen. Varför säger 'alla' att räntan kommer att gå ned under nästa år när nu flera banker vill ha med 10 procent som ränta i bolånekalkylen? Vem kan man lita på?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 1. Ha,ha, fin bild. Hoppas det inte var av det Penningska huset - då lär du nog få problem oansett marknadsvärdet....Att köpa och sälja hus i dessa tider är väl något för folk som gillar extremsporter. Det handlar ju inte bara om ränter och prisfall/stigning. Det handlar lika mycket om att hitta de riktiga köparna som bara måste ha ditt hus och som sätter i gång en budgivningsrunda som får Herr Penning att bli salig...Det behövs inte bara skicklighet, men faktisk en del tur och magkänsla för (sorry, det funkar inte bara med tekniska beräkningar och tabeller) att få det till. Så börja i andra ändan - kolla med bekanta och bekantas bekanta om just ditt hus har något som framkallar ha-begär hos folk. Så kan du därefter kolla prisnivå och renter och alla de där världsliga fakta.

  SvaraRadera
 2. Oops.Det skulle naturligtvis stå räntor. Det blev lite svorskt i farten - men du är säkert lingvistiskt begåvad.

  SvaraRadera
 3. Grön, ett liknande hus har vi, men nej - det är inte Penningska palatset, inte. ;)

  Marknadsvärde är ett lotteri, så sant. Inget är säkert förrän kontraktet är skrivet. Så i min bolånekalkyl så sätter jag försäljningspriset till taxeringsvärdet delat med 0,75. Det känns hyfsat tryggt.

  SvaraRadera
 4. hmmm inte ens jag som ägnat mig åt styling och pluggat på om detta ämne, skulle kunna göra ett skit åt det huset. Ljus i ett fönster kanske.

  SvaraRadera
 5. Hehe! Home styling med en ny innebörd. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg