Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Allt är relativt

Inte tusan är det lätt att vara uppåt varje dag. Ibland tycks det inte ha en ände på elände.

Nu har en nära släkting till mig fått en riktigt dålig diagnos av sin läkare. Så nu blev alla ledsna, modfällda och olyckliga. Jag har sagt det förr - livet är orättvist. Och vi skäms lite till mans över våra andra futtiga bekymmer. Från Kaos till koll skäms också lite.

Jag funderar en del kring det här med livet. Och dagar som dessa blir det än mer påtagligt att inte ens en finanskris är en riktig kris.

Jag hörde en lite tragikomisk sak på radion imorse - många lurade av IQ-test på nätet!

Många svenskar, läs ungdomar, har låtit sig luras att ta emot betal-SMS genom att registrera sig för att göra ett IQ-test. Doktor Einsteins IQ-test. Jag småler. Undrar om Albert Einstein hade låtit sig luras?

Så det här företaget, Wixawin, har hittat en liten nisch att lura till sig kosing. Kreativt, absolut. Lagligt? Tveksamt. Men jag undrar hur begåvade de som lät sig luras känner sig efteråt? De fick kanske sitt IQ-resultat levererat ändå?

Och vad är intelligens, egentligen? Läs gärna här för en intressant tes.

Privatekonomisk intelligens, det är något vi ägnar oss åt här. Även om den inte är definierad ännu.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg