Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Del II - Bilförsäkringens väl och vedermödor

Det gällar att lusläsa avtal.

Vi tog ut en hyrbil igår, till jobbet måste vi ju. Men nu blev vi osäkra igen. Motparten är ju vållande till skadan. Så en stilleståndsersättning utgår ifrån försäkringsbolaget.

MEN, stilleståndsersättning utgår bara under 'effektiv reperationstid'. Problemet är att verkstaden tycks sakna både effektivitet och en tidsplan för att undersöka bilen. Idag på eftermiddagen gick de inte ens att nå på telefon.

Jag som försäkringstagare är skyldig att jaga på verkstaden, enligt försäkringsbolaget. Detta finner jag Uselt med stort U. Vad kan jag göra mer än ringa och gnälla? Jag har inga påtryckningsmedel att komma med. Inte via telefon åtminstone.

Imorgon torsdag ska jag göra ett Personligt Besök på verkstaden. Synd om dem ska det bli.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

Populära inlägg