Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Del III - Bilförsäkringens väl och vedermödor

Idag är det tisdag och därmed tolv dagarna sedan trafikolyckan. Och ännu har motparten inte skickat in sin skadeanmälan. Jag har ju både namn och personnummer, så det var enkelt att hitta hans telefonnummer. Problemet är att han inte svarar.

Så just nu är det ett problem att jag vi inte har skuldansvaret klarlagt. Därmed så måste vi själva, enligt de försäkringsvillkor vi har, betala för en hyrbil. Och detta springer snabbt iväg i pengar. Enligt försäkringsbolagens överenskomna praxis så har man trettio dagar på sig att sända in sin skadeanmälan. Därefter gör försäkringsbolagen sina egna bedömningar.

Jag tycks ha mitt på det torra, som tur är. Motparten fick böter på plats, jag har faxat in en av polisen godkänd redogörelse om förloppet som tydliggör min ansvarsfrihet och en i min mening förstående handläggare.

Jag är mest irriterad över att killen inte tar tag i sitt 'bekymmer'. Men det är väl för att jag är ordningsman och alltid har koll på papper och avtal. Och nu hoppas jag också på att bilverkstaden har fikat klart snart och börjar titta på min bil.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

Populära inlägg