Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Det kommer regniga dagar

Ja, vad är pengar egentligen när tillvaron ställs på sin spets av andra anledningar? Exempelvis när barnen blir riktigt sjuka så försvinner alla funderingar kring privatekonomin.

Timotheos dotter blev sjuk härförleden och jag känner igen precis hur det är. När vardagen blir en kris tänker man knappast på ekonomin.

Därför bör man väl se till att titta på den de soliga dagarna i livet och inte skjuta det framför sig. Det gäller både sparande och försäkringar, så att det finns något att falla tillbaka på de dagar det mulnar och börjar regna. Timotheo, jag hoppas verkligen att dottern mår gott för gott nu.

Sjuka barn leder ofta till att försäkringskassan måste kontaktas för att få sin ersättning. Det nya systemet med att behöva skicka in ett underskrivet och stämplat papper från dagis har tyvärr redan visat sig krångla. Jag vill poängtera att syftet är gott, men jag anser att metoden fallerar.

Det papper jag skickade in lästes tydligen av felaktigt, för nu fick jag brevledes en påminnelse att skicka in det. Eller så försvann det på posten. Så nu måste jag plåga dagispersonalen igen med en ny underskrift. Nej, det här är inget bra system.

Jag förordar istället stickprovskontroller, gärna utifrån någon slags mönsterigenkänning. Det är inte speciellt svårt att åstadkomma. Men i Sverige får ju ingen känna sig utpekad, då är det kränkning hit och diskriminering dit. Men personligen skulle jag inte ta mer illa upp än om jag blir stoppad för att blåsa ett alkotest. Vad säger ni, barnföräldrar?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

  1. Skulle gärna se stickprovskontroller i stället för detta omständiga system - det känns som att F-kassan backade 10 år i smidighet...

    Extra trist är det när man - som jag just nu - väntar på en hel veckas VAB-ersättning som jag vet kommer dröja länge... En veckas lönebortfall märks ju rejält ändå (för mig i alla fall). :-(

    SvaraRadera
  2. skickar du in papper?
    själv åker jag dit med bil och KRÄVER att se på när de stämplar pappret(inkommande)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg