Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Försäkringsspänning

Jag är faktiskt ledsen att jag bara försvann från bloggvärlden några dagar, men det har varit minst sagt rörigt. Jag och frun befinner oss på en weekendresa och jag har ingen dator. Den här har jag lånat på ett internetcafé för en stund. Hehe - jag lyckades till och med ändra så att det blev svenska tecken på tangentbordet.

På väg till flyget lyckades jag krocka med en annan personbil också, så det blev villervalla och polis, ambulanser och hela baletten. Men vi hann som tur med planet. Pust!

Så alla kommentarer som ni skrivit ska jag läsa och besvara när jag är åter i Svealand på tisdag. Och då kommer jag också att starta en ny tråd som kommer att handla om hur det går till att paja sin bil och kontakten med försäkringsbolaget. Ska bli spännande! Får jag tillbaka bilen? Den var rejält krockad. Om inte, vad får jag istället? Han som körde på mig - erkänner han skuld eller inte? Självrisken? Ja, det är mången fråga, och det berör verkligen vår privatekonomi.

Ha det gott tills vi syns och hörs, alla läsare och bloggvänner!

Kommentarer

 1. Oj då, vilken pärs. Hoppas att det gick bra för er i alla fall. Jag hade ju också en försäkringsskada på bilen i somras och innan man vet, så är det en pärs. Nu var ju vår skada ganska liten, så det var ju ingen större tvekan om vad som skulle hända. Nu gick det ju bra, även ur ekonomisk synvinkel trots att vi fick ligga ute med självrisken i några veckor. Håller tummarna för att det går smidigt för er också.

  Hoppas att ni har en skön minisemester :-)

  /Fru Krona

  SvaraRadera
 2. Usch, vilken osis!

  Hoppas det löser sig med försäkringen!
  Och att ni har en bra resa.

  SvaraRadera
 3. Tack Fru Krona och Jag vet! Det var en mycket bra semester. Jag återkommer med något intelligent när jag sovit ut. :)

  SvaraRadera
 4. Vad jobbigt med krock, hoppas det reder ut sig på bästa sätt. Bra med en liten semester dock!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg