Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Hämnden blir ljuv

Bankerna är fula, och jag är långsint. Jag glömmer inte i första taget att min bank inte sänker min bolåneränta i takt med riksbanken.

Min bank heter Handelsbanken, förresten. Just nu. Hör ni det, Handelsbanken? For now!

Bankernas bolånemarginaler är rekordstora nu, och du kan testa din egen bank på Comboloans hemsida. Gör det. Och glöm inte, utan var långsint. En vacker dag så smörar de för dig igen och då blir det payback time.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Kommentarer

 1. Ja, min bank var ju typ först (enligt någon liten notis i tidningen i alla fall), men trots det långt efter Riksbanken.

  Någon dag ska säkert hämnden bli ljuv, eller så får de bjuda på extra mycket rabatter i framtiden för att kompensera :-)

  /Fru Krona

  SvaraRadera
 2. Fantastisk bild! It saved my day! Fast jag hade blivit ändå gladare om räntan gick ned.

  SvaraRadera
 3. Hej Per,
  Man kan dock forsta deras agerande da de ar radda for kommande kredirforluster. Och forhoppningsvis hjalper de hogre marginalerna bankerna att battre klara sig igenom denna "bankkris".

  Basta medicin mot irritation over deras agerande ar aggresivt amorterande men det var kanske det du menade med "pay-back" :) ?

  Ett annat alternativ ar "If you can't beat them, join them", dvs kop lite aktier i SHB och ta del i deras hogre marginaler :)

  SvaraRadera
 4. Fru Krona, se till att använda det som ett argument, om du kan. :)

  Grön, en riktigt ful fisk! :D

  Anders, du har säkert rätt - tveksamt är om någon tackar oss för den hjälpen! :)

  Amortera är BRA. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg