Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Älska det du gör

Love what you do, or don't do at all.

Ett härligt uttryck, eller hur? Och varför inte något att ta rygg på? Jag är inte en person som är överdrivet förtjust över att arbeta som tjänsteman och kontorsråtta, så som jag gör idag. Men jag är familjeförsörjare och måste dra in pengar. Det gäller nog en del av er också?

Samtidigt så när jag en dröm om ekonomisk frihet - att leva ett liv med färre Måste och fler Vill. Och jag tror också att om jag ägnar mig åt saker jag tycker om att göra, så kanske jag också kan tjäna pengar på dem?

Just nu har jag dragit igång ett projekt som jag hoppas på ska kunna ge mig en passiv inkomst som är i storleksordningen av min månadslön idag inom ett femårigt tidsspann. Låter det inte bra? Dessutom har jag ett par idéer till i bakfickan. Och inte minst - projektens innehåll är något jag älskar att göra! Win-win situation!

Jag tror att alla människor, i sin vardag, kan hitta idéer som de kan skapa sig en förmögenhet på. Du har kunskaper, idéer och erfarenheter som är guld värda. Det gäller bara att sitta ned och ta sig tid att fundera lite.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

 1. Du låter verkligen entusiastisk! Lycka till med ditt prosjekt!

  SvaraRadera
 2. Blir lite nyfiken nu, inget du vill ge en hint eller berätta vad det är för projekt?

  SvaraRadera
 3. hej.
  jodå våran plan är på god väg..om ett par år är det dags för oss...
  man KAN börja från noll och komma uppåt.

  SvaraRadera
 4. Samma nyfikna önskan som Sjukpensionären...

  Carolus

  SvaraRadera
 5. Tack, Grön & Ekonomisk Fighter! :)

  Anonym, hur ser er plan ut?

  Sjukpensionären & Carolus, jag tänker utveckla det mera framöver. :)

  SvaraRadera
 6. Ja, har man sagt A får man säga B ;) Har du möjlighet att åtminstone ge lite hintar om vad det handlar om, även om du inte vill avslöja hela iden? Är det internetbaserat? Har du redan börjat tjäna pengar? Är det helt passivt? Skriv gärna en ny blogpost med en uppföljning. Jag stödjer dig till fullo.

  SvaraRadera
 7. Svenne, jag lovar en uppföljning snarast. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg