Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Positivt utför

Bokslutskommunikén från Skistar tycker jag andades optimism. Årets bokningsläge är dessutom 15 % högre än i fjol. Folk satsar fortsatt på semester och nöjen. Trevligt. Resultatet är något bättre än tidigare, också trevligt.

Jag köpte Skistar för att få aktieägarrabatt, det vill säga 15 % på liftkort och skidhyra bland annat. Så för mig är aktien både ett rabattkort och en investering.

Affärsvärlden rekommenderar köp idag. Aktien tuffar en aning uppåt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg