Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Råd från en hästhandlare

Jag har fått erbjudandet att köpa boken från Aktiespararna. Och nu läser jag att den säljer som smör hos Adlibris. Stockman har förresten ett utmärkt inlägg kring författaren bakom boken - Per H Börjesson. Dessutom så ger Sydsvenskan lite gratisreklam också för boken. Själv noterade jag boken redan i januari. Den heter 'Så här kan alla svenskar bli miljonärer' - ingen blygsam titel.

Jag ser fortfarande ingen bra anledning att köpa boken. På Bytsparande, som Per står bakom, finns de grundläggande råden med - mera behövs inte. Behöver du inspiration, så kanske du ska införliva den i ditt bibliotek, prislappen är ju modest. Annars kan du ju alltid ta den hundralappen och lägga direkt i ditt sparande.

Istället så citerar jag här Börjessons enkla principer, som räcker långt:
 • Börja varje månad med att spara 10 % till dig själv.
 • Ha lägre kostnader än intäkter varje månad.
 • Köp aktier eller aktiefonder.
 • Behåll innehaven.
 • Var försiktig när du lyssnar på mäklare och rådgivare.
Det här är ingen kritik mot boken, det kan det knappast vara - jag har ju inte läst den. Men jag tror inte att dina pengar behöver föda författaren heller. Lite inspiration som är gratis från mig hittar du här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. God Morgon! Enkla tips, självklara för många, men uppenbarligen inte för alla.Den kommer säkert att sälja som smör så mycket reklam som den fått.

  SvaraRadera
 2. Spara 10% till dig själv kommer om jag inte tar fel från en gammal bok som heter The Richest Man in Babylon. Köpte den för några år sedan men har inte läst klart den, får nog ta och göra det :)

  SvaraRadera
 3. Forhoppningsvis far boken fler svenskar att borja spara mera och och da helst i direktagda aktier istallet for fonder och da har den gjort enorm nytta.

  SvaraRadera
 4. Finansmamman, god morgon själv! :)
  Japp, säljer gör den redan.

  Nohosonno, intressant titel. Ska undersökas.

  Anders, vi får hoppas det. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg