Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Rik enligt skatteverket

Grattis! Idag blev familjen Penning 378 688 kronor rikare!

Idag kom nämligen det nya taxeringsvärdet på kåken och det landade på nästan en miljon femhundra kronor. Och min vana trogen att följa min marknadsvärdeskalkyl, så blev också stugan en slant mera värd. Och eftersom allt annat bara faller och faller..

Glädjekalkyl? Ja, det tror jag inte. Även om det kanske inte finns någon som vill köpa för stunden. Paniken går över i sinom tid. Däremot kanske det blir lättare att förhandla med banken om räntan?

Hur nära är vi botten tror ni förresten? Jag är lite sugen på några Investor nu.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Kommentarer

 1. Definitivt ett ess i ärmen när du skall förhandla om räntan. Det betyder mycket om då har lån under 80% eller under 60% (det brukar vara de magiska gränserna) av husets värde. Jag ville hört med banken med en gång. Små procentpoäng är också pengar!

  SvaraRadera
 2. Jag har också blivit rikare idag, utan att behöva göra något, suck!

  SvaraRadera
 3. Ja, vi ligger precis under 60% då för stunden. Alltid trevligt. Eventuellt ska vi dock byta tak vilket renderar i 2-300 tusen lock upp.

  Finansmamman, hoppas inte sossarna ändrar tillbaka fastighetstaxeringen när (om?) de vinner valet.

  SvaraRadera
 4. Ett nytt tak på huset höjer marknadsvärdet ännu mer, så även om du måste låna pengar till det, så blir huset motsvarande mer värt. Så det hela borde gå i hop! Om inte taxeringsvärdet av någon konstig anledning skulle ligga högre (aldrig hört talas om, men det kanske sker om den ekonomiska krisen fortsätter) än marknadsvärdet. Be en mäklare om en skriftlig prisuppskattning,det koster som regel några kronor, men brukar vara värt det. Det bör man göra med jämna mellomrum, så sant inte huspriserna har rasat enormt, då blir ju naturligtvis poänget borta....

  SvaraRadera
 5. Hejsan,
  Tyvarr gick vardet pa huset upp ganska mycket. Det kommer sakert att anvandas av sossarna om de vinner nasta val.

  Det positiva med dagens nya ras ar att vi nog ar mycket nara botten nu. Dags att kopa fler aktier!

  SvaraRadera
 6. Grön, det är nog helt enkelt tvunget. Tack för rådet med mäklare, ska undersöka det. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg