Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Skatt fall?

'Att betala skatt är häftigt' sa Mona Sahlin en gång, och jag håller fullständigt med henne. I häftigaste laget, till och med. Vi svenska skattebetalare belastas med ett skattetryck som gör oss nästan bäst i klassen. Endast Danmark är duktigare. Vilket hade varit fullständigt i sin ordning enligt mig om vi också var riktigt duktiga på skola, äldreomsorg, sjukvård med mera.

Oppositionspartierna flaggar redan för höjda skatter om de kommer till makten i nästa val. Höjda inkomstskatter, fastighetsskatter och ett återinförande av förmögenhetsskatten ligger med i budgetsförslagen. Nåja, miljöpartiet är inte riktigt med på samma linje utan föreslår oförändrade skatter. Inte osannolikt kan vi sno ledningen från Danmark! Hurra!!

Jag är medlem i Skattebetalarna, en ideell organisation som verkar för att vi ska få mer valuta för skattepengarna. Bättre effektivitet i stat, kommun och landsting är en viktig fråga som drivs. Att stoppa slöseriet med skattemedel genom att minska antal myndigheter är en annan.

Skatterna åt folket heter Skattebetalarnas kampanjsajt. På denna sida finns något som heter Skattebarometern där du har möjlighet att testa ditt eget skattetryck. Mitt eget landar på över 65 procent. Hur ser ditt eget skattetryck ut? Tycker du att det är rimligt?`

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. Hehe, jag fick "bara" 55,1% i skattetryck och jag vet inte riktigt hur rättvisande den siffran är.

  Jag måste också säga att jag inte har några problem med att betala skatt, men jag är helt i linje med att skattekronorna ska användas med vett och sans. Det tycker jag inte att de gör idag (och det har inget med politisk färg att göra).

  Det går alldeles för mycket pengar i onödan och till fel saker. Jag leder gärna skatteligan, men då ska vi ha bästa sjukvården, skolan osv.

  Bävar för ett återinförande av fastighetsskatten efter senaste taxeringsbeskedet :-(

  /Fru Krona

  SvaraRadera
 2. Gud bevare oss för den rödgröna röran!!!

  Jag förstår inte hur människor kan klaga över att nuvarande regering försämrat allt till det sämre? ALLA jag känner har fått mer över i plånboken trots allt tjat om att A-kassan blivit så dyr m.m. De problem som sjukvård och andra delar av den offentliga sektorn har, och i och med detta för höga kostnader(=för högt skatteuttag) och inneffektivitet, fanns ju redan innnan sittande regering.

  Så som den offentliga sektorn idag missköts har iaf jag stora problem med att betala skatt. Kommer ej heller att tycka det är ok att betala över hälften av en inkomst i skatt - någonsin.

  SvaraRadera
 3. Fru Krona, ett återinförande av fastighetstaxering enligt tidigare variant är ett rent hån. Måtte det inte bli så..

  Daniel, skattebetalarna driver sedan länge frågan 'Hälften kvar' vilket jag tycker är synnerligen rimligt. Sverige lider fortsatt av en sort offentlig planekonomi. En effektivare förvaltning av offentliga medel borde dessutom kunna ge mer i lönekuverten till de offentliganställda, tycker jag. Jag ser hellre en högre lön till en sjuksköterska och avskaffande av en bunte byrådirektörer.

  SvaraRadera
 4. Bra inlägg där! Det här är viktiga saker att diskutera. Själv har jag ingenting emot att betala skatt (även om jag tycker att skattesatserna är lite väl saftiga eftersom vi betalar i flera led) men det är bra att det pågår en debatt och att det ifrågasätts,

  MvH
  Kim Lehult
  http://techiegirl.blogg.se

  SvaraRadera
 5. Precis, Kim. Allt behöver granskas, så även skatterna. Tack för din kommentar. :)

  SvaraRadera
 6. Jag fick 74,3%. Hjälp, det låter ju helt sjukt!

  SvaraRadera
 7. Bob, visst gör det? Något är allvarligt fel, anser jag.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg