Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Skuldsatt innan livet börjar

Att vuxna skuldsätter sina barn är så fruktansvärt i mina ögon. Vad är det här för slags föräldrar? Det käraste de har, gör de så här mot.

Vad som helst där någon av föräldrarna ger sitt samtycke till beställningen och där barnet står som mottagare hamnar i slutänden som en skuld hos kronofogden. När räkningen inte betalas är det barnet som står som avtalspart och därför hamnar i registret hos ett inkassoföretag eller kronofogden.

Före 18-årsdagen händer ingenting men därefter börjar kravbreven ramla ner i brevlådan.
Tack för det, mamma och pappa!

Datainspektionen har genomfört en kartläggning hos de största inkassoföretagen och en inledande kontakt visade att enbart ett av företagen hade 16.000 barn registrerade. Fy usch och elände!

Är det inte rimligt att alla barn ska ges en god start i livet? Man väljer inte sina föräldrar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 1. Gräsligt. Detta måste gå att göra något åt. Vi övriga måste gå in och skydda dessa barn med en fungerande lag.Snacka om att ha sämre förutsättningar från början...

  SvaraRadera
 2. Det låter helt otroligt! Var inte klar över att det var så utbrett. Är väl allt för naiv, för det ser ju ut som om några sätter det i system.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det är hemskt att föräldrar gör så. Jag känner till åtminstone två sådana fall i min bekantskapskrets och det är personer som har stora ekonomiska problem. De skriver över "tillgångar" som bilar på sina barn för att de inte ska kunna mätas ut av kronofogden. Sedan får barnet stå där med obetalda fordonsskatter osv. Ännu mer tragiskt är att barn med sådana föräldrar förmodligen aldrig ha fått lärt sig ett jota om hur man hanterar sin privatekonomi. Detta bäddar för ytterligare ekonomiska problem för dem i framtiden.

  SvaraRadera
 4. Fruktansvärt ... det skulle nästan kunnat vara vi ... men några spärrar fanns det tydligen hos mitt x ändå ...

  Länge sen jag hälsade på dig, nu ska jag försöka mig på att börja blogga igen. Behöver all peppning jag kan få, det är tillbaka lite i kaosläget känner jag ... lite tillbaka på ruta ett, eller till och med back. Känns tungt men bäst att ta tag i det nu!

  SvaraRadera
 5. Ja, det är illa att barn ska hamna i skuldfällan till och med utan att ha gjort det minsta fel.

  Life, trevligt att du är tillbaka. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg