Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Smyga undan

Är du en fuskare, liksom jag?

Vad är en budget om jag inte är helt ärlig och tydlig? Allt smussel är ju bara ett sätt att lura sig själv. Jag är nämligen en lönelappsfuskare. Men det är det slut med från och med nästa Penningska budgetår - 2009.

En lönelappsfuskare är en person som inte redovisar sin avdrag som görs på lönelappen i sin budget. Det kan till exempel vara rikskuponger och lunchkuponger. Det kan också vara andra förmåner som hem-pc eller lånedator. Avgiften för konstklubben, redovisar du den? Jag gör det inte.

Och det blir en slant som faktiskt är en kostnad. Och den ska självfallet in i kostnadskolumnen. Vem lurar jag, egentligen?

Det finns så klart andra sätt än att dölja kostnader på sin lönespecifikation. Du kan göra det genom att handla schampo på bensinkortet eller låna ur hushållskassan för att köpa de där skorna. Kreativ bokföring, i all ära. Men du lurar bara dig själv.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 1. Hehe, lite kreativ bokföring skadar väl ingen ;-)

  Skämt åsido, men jag delar upp soppakortsräkningen i olika kategorier, så att inte ev mat/fika köpt på macken hamnar i transportkategorin. Likadant med vanliga kreditkortet (som jag knappt vågar nämna att jag har).

  Rikskupongerna är visserligen avdragna när jag räknar inkomsten netto, men däremot syns det inte att jag faktiskt äter lunch varje dag. Maken däremot, som köper sin lunch med Visa-kortet, har väldigt höga lunchkostnader jämfört med mig.

  Lurad???

  /Fru Krona

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg