Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Smyga undan

Är du en fuskare, liksom jag?

Vad är en budget om jag inte är helt ärlig och tydlig? Allt smussel är ju bara ett sätt att lura sig själv. Jag är nämligen en lönelappsfuskare. Men det är det slut med från och med nästa Penningska budgetår - 2009.

En lönelappsfuskare är en person som inte redovisar sin avdrag som görs på lönelappen i sin budget. Det kan till exempel vara rikskuponger och lunchkuponger. Det kan också vara andra förmåner som hem-pc eller lånedator. Avgiften för konstklubben, redovisar du den? Jag gör det inte.

Och det blir en slant som faktiskt är en kostnad. Och den ska självfallet in i kostnadskolumnen. Vem lurar jag, egentligen?

Det finns så klart andra sätt än att dölja kostnader på sin lönespecifikation. Du kan göra det genom att handla schampo på bensinkortet eller låna ur hushållskassan för att köpa de där skorna. Kreativ bokföring, i all ära. Men du lurar bara dig själv.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 1. Hehe, lite kreativ bokföring skadar väl ingen ;-)

  Skämt åsido, men jag delar upp soppakortsräkningen i olika kategorier, så att inte ev mat/fika köpt på macken hamnar i transportkategorin. Likadant med vanliga kreditkortet (som jag knappt vågar nämna att jag har).

  Rikskupongerna är visserligen avdragna när jag räknar inkomsten netto, men däremot syns det inte att jag faktiskt äter lunch varje dag. Maken däremot, som köper sin lunch med Visa-kortet, har väldigt höga lunchkostnader jämfört med mig.

  Lurad???

  /Fru Krona

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg