Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Ur led är tiden

Kan en klockradio vara besatt?

Hur kan en klockradio, som jag visserligen ställt att ringa vid en viss tid, vägra att stänga av sig? Jag kan lova att jag tryckte på de rätta knapparna, sedan även på de felaktiga, drog i alla reglage och spakar, stängde av den, skruvade ned volymen, slet ur sladden, vred av batterilocket och öste ut batteriena på golvet innan den här djävulsmanicken slutligen höll käft.

Jag kan också lova att jag var vaken efter dessa övningar - svettig, förbaskad och, ja - synnerligen vaken? Den gjorde ju sitt jobb, trots allt?

Nåväl, den får anses vara trasig. Så den ska tillbaks till affären där den köptes innan den blir mera trasig än nu. Sedan ska jag byta den till en hederlig, mekanisk väckarklocka som åtminstone håller tyst när fjädern i den har slaknat.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

  1. Vad bra att du var tillräckligt kontrollerad och inte slog sönder den i allafall (; Det hade jag gjort säkert.

    SvaraRadera
  2. Hehe. Jag var och bytte den idag till en ny. Ska bli intressant och se hur den överlever. :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg