Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Förkylt i jul


Idag blev det min tur att VAB:a med lille man som har haft en gräslig hosta men nu är på reperbanan. Dock behöver han återhämta sig lite före retur till dagismiljön. Själv känner jag mig också hängig idag så det blev lite vila för mig med.

Hade inte sonen varit lite dålig så hade jag jobbat som vanligt. Så är ju reglerna för sjukdom att det är för dyrt att stanna hemma.

Egentligen undrar jag vilken samhällsnyttan är när sjuka släpar sig till jobbet, gör ett halvrisigt jobb och dessutom smittar resten av avdelningen? Därmed inte sagt att jag har en lösning på problemet.

Intressant är dock:
 • Hur många svenskar som känner sig sjuka behåller ett barn hemma och VAB:ar istället?
 • Hur många svenskar som anmäler sig sjuka stannar hemma två till sex dagar som är tillåtet innan sjukintyg krävs? För att i någon mån kompensera karensdagen?
 • Viktigast dock - hur sjuk är du innan du stannar hemma? Tänker du på smittorisken?
Julhandeln spås gå nedåt i år. Säkert så även för familjen Penning. Hösten har varit dyr, framtiden osäker och dessutom så är jag själv ingen julhysteriker. Men jag gillar att ge barnen paket!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Intressant?

Mer om Sjukdom:

Kommentarer

 1. Bra att du la ut en bild - nu vet vi hur du ser ut:-)!

  SvaraRadera
 2. Jag jobbar även fast jag är förkyld. Stannar endast hemma om jag är magsjuk...eller för sjuk...
  Har dock eget kontor så jag smittar inte ner någon så lätt då...Min son har oftast följt med mig till jobbet när han var liten och sjuk. Då jag har stort kontor, med tv hörna och bäddsoffa så kan han lika gärna vila med mig på jobbet...ibland om han har varit jätte dålig, då har min mamma kommit hem till mig. Men om han har varit lättare sjuk, då har han följt med mig till jobbet.

  SvaraRadera
 3. Jag är hemma om jag har feber, tillhör inte de som stoppar i mig två Alvedon och sedan går till jobbet. Är jag magsjuk så är jag också hemma inklusive de 24-48 timmar som bör gå efter sista symptomet. Är det en rejäl förkylning, så sitter jag hellre hemma än smittar ner hela kontoret.

  Jag är hemma när jag är sjuk kort och gott :-) och då orkar jag inte göra några stora ansträngningar på hemmaplan heller.

  /Fru Krona

  SvaraRadera
 4. Jag vet, figuren möjligen! :D

  Minna, du har det väl förspänt. :)

  Fru Krona, så som du gör borde det vara för de flesta, men samtidigt så förstår jag de ekonomiska incitamenten. Och inte alltför sällan så finns det ingen som gör ens arbetsuppgifter under tiden man är borta heller.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg