Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Frusen aktieägare?

Stockholmsbörsen fortsatte sin vandring utför igår, men märkligt nog så står min lilla portfölj på ungefär detsamma som dagen innan.

Uppenbarligen så har mina investmentbolag inte följt med ned.

Och jag står nu här i valet och kvalet mellan att köpa mig en vinterjacka ELLER att köpa några Kinnevik till? Jag läser ju både här och var att aktien anses attraktiv.

Men ska jag undvika köldskador i vinter eller fylla på portföljen lite? Ambivalens råder. Jag vill ju gärna klä mig både lite nytt och funktionellt i höst och vinter, men samtidigt så är det billigare än på länge att handla aktier.

Alternativet är att trampa runt i en ful svart reklamjacka jag fått av en leverantör och tyst häcklas av en oförstående omvärld. Ack, du grymma värld!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 1. Att häcklas av sin omvärld är smällar man får ta när man är på väg mot miljonerna. Le i mjugg mot den, det är bara du som vet varför du väljer att gå omkring i en ful jacka!!! Klart du ska köpa aktier. Jackan kan bli trång,ful eller stulen...aktierna finns där och de jobbar för dig!!!
  (ps jag har plenty av erfarenhet av att just le i mjugg mot min omvärld, kollegorna kommer med Mq påsar varje lön, jag går i gamla paltor:))

  SvaraRadera
 2. Köp aktier tycker jag med...

  SvaraRadera
 3. Aktieinnehavet kan ge dig så mycket värme inombords att du inte kommer att behöva någon vinterjacka ;-)

  SvaraRadera
 4. Definitivt en vinterjacka. Att ha kylskador resten av livet kan nog bli ganska kostsamt

  SvaraRadera
 5. Köp aktier. Det verkar bli en mild vinter. Kanske.

  Hursomhelst behöver du pengar när du blir äldre och mer frusen.

  SvaraRadera
 6. Frågan er varfor du inte köpte en vinter jakka på rea ivåras ;-)

  SvaraRadera
 7. Mycket spännande med era argument, må jag säga. Och, javisst - jag borde köpt en jacka tidigare, men jag är en man med dålig framförhålling, dessvärre.

  SvaraRadera
 8. Köp aktier og en undertröja i ull eller supervarianten, så behöver du ingen jacka....Ja tack, bägge delar, sa Nalle Puh. Eller önska presentkort till jul av vänner och familj, så får du en jacka också!

  SvaraRadera
 9. Grön - där satt den! Så klart att jag önskar mig ett presentkort till jul! Strålande!!! :D

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg