Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Helgrusning

Häpp! Nu är det helg och jag har alldeles för mycket på agendan.

Jag måste registrera mig en enskild firma i ledet av mina kommande framgångar med Projekt S. Dessutom behöver jag jobba några timmar idag med projektet, samtidigt som jag är familjefar och alla tillhörande attribut - det ska städas, lagas mat och röjas. Dessutom barnens aktiviteter. Nåväl, det är ett i-landsproblem.

Slutligen måste vi börja leta efter en ny bil eftersom vår gamla Bettan inte kommer att repareras enligt försäkringsbolaget. Till detta återkommer jag senare. Tidigare inlägg här.

Tyvärr kan jag inte gå ut idag eftersom mina läsare rådde mig att inte köpa någon jacka. Istället så har jag en liten post med Kinnevik jag kan titta på, vilket så klart är spännande det med.

Så nu ska jag jobba, så det blir inget mera från mig i helgen. Däremot vill jag gärna tipsa om det här inlägget - indexfonder ska aldrig underskattas.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

  1. Ja, det är ett problem att få tiden till att räcka till, i-landsproblem eller inte. Om någon har ett bra tips på hur man INTE skall använda halva helgen till att städa, så skulle jag bli lycklig. Har försökt många gånger men det misslyckas alltid. Fram för städfria helger!

    SvaraRadera
  2. Att hyra in städningen hade känns fint. Men jag är för snål. :)

    SvaraRadera
  3. Jag kanske skulle extraknäcka hos dig. Bulle och kaffe blir bra lön hehe. Ok, kanske en och annan milersättning också =)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg