Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Helgrusning

Häpp! Nu är det helg och jag har alldeles för mycket på agendan.

Jag måste registrera mig en enskild firma i ledet av mina kommande framgångar med Projekt S. Dessutom behöver jag jobba några timmar idag med projektet, samtidigt som jag är familjefar och alla tillhörande attribut - det ska städas, lagas mat och röjas. Dessutom barnens aktiviteter. Nåväl, det är ett i-landsproblem.

Slutligen måste vi börja leta efter en ny bil eftersom vår gamla Bettan inte kommer att repareras enligt försäkringsbolaget. Till detta återkommer jag senare. Tidigare inlägg här.

Tyvärr kan jag inte gå ut idag eftersom mina läsare rådde mig att inte köpa någon jacka. Istället så har jag en liten post med Kinnevik jag kan titta på, vilket så klart är spännande det med.

Så nu ska jag jobba, så det blir inget mera från mig i helgen. Däremot vill jag gärna tipsa om det här inlägget - indexfonder ska aldrig underskattas.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

  1. Ja, det är ett problem att få tiden till att räcka till, i-landsproblem eller inte. Om någon har ett bra tips på hur man INTE skall använda halva helgen till att städa, så skulle jag bli lycklig. Har försökt många gånger men det misslyckas alltid. Fram för städfria helger!

    SvaraRadera
  2. Att hyra in städningen hade känns fint. Men jag är för snål. :)

    SvaraRadera
  3. Jag kanske skulle extraknäcka hos dig. Bulle och kaffe blir bra lön hehe. Ok, kanske en och annan milersättning också =)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg