Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Inget julkul

Jodå, mina ordrar från igår gick igenom - börsen fortsätter sin kräftgång nedåt. En brokig kompott blev det med 15 Lundbergs, 25 Kinnevik och 23 Svolder.

Idag köpte jag också på mig några Industrivärden och Kungsleden - 50 respektive 20 stycksingar.

Egentligen önskar jag att jag hade en stor oljetank på tomten. Då hade jag fyllt den med billig bensin. Vi måste fortsätta bilpendla så länge vi bor så här avsides och framtiden ser dyster ut avseende bränslepriserna.

Vad som komma skall är svårt att sia om. Hur djup blir krisen avseende arbetsmarknaden, till exempel? Inget jobb kan väl anses helt säkert så familjen Penning vill inte dra på sig fler kostnader. Exekutiva försäljningar som nu ökar är ju en deprimerande påminnelse om att svenskar i gemen inte klarar av att hantera sin privatekonomi. Samtidigt så tycker jag synd om dem att de hamnat i dylik skuldfälla. En lagändring gör också det hela tuffare än förut - bostaden tas alltid med numera i kronofogdens utredning.

Snart jul - dax att budgetera för julklappar, julmat och ringdans. Fy, stackars de barn som får veta att i år blir det inga julklappar men de får behålla sin säng tills vidare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

 1. Man blir som ett barn som ska köpa godis när man sätter in pengar för att handla aktier (:

  SvaraRadera
 2. Önskar alla en lugn jul utan köppress, med tid till eftertanke och tid till att läsa alla de där böckerna som vi har haft lust till att läsa hela hösten. En extra tanke till dem som har mistat sitt hem eller sitt jobb - eller bägge delar.

  SvaraRadera
 3. Så är det, sjukpensionären. :)

  Grön, jag har en hel trave böcker inflör helgerna. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg