Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Fastighetsskatten

Jag sprang på en sida på nätet av en slump som Villaägarnas riksförbund tycks stå bakom. Och den handlar inte helt osannolikt om fastighetstaxeringen.

Visserligen så är jag en jävig villaägare och jag är glad att den ursprungliga fastighetskatten ersatts med avgiften. Samtidigt så slår även den orättvist.

Så lätt det hade varit att bara slopa allt vad skatt och avgifter på privatbostäder? Så länge taxeringssystemet finns kvar är det dessutom möjligt att återinföra den gamla fastighetsskatten och förmögenhetsskatten. Sker det blir det krig!

Taxeringsvärdet ska spegla 75 procent av marknadsvärdet men i dagsläget så speglar det på många håll istället en prisbubbla som nu spruckit.

Jag tycker att banken kan få betala min avgift, de äger ju ändå det mesta av kåken.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , Intressant?

Mer om Skatt:

Kommentarer

 1. detta ständiga gnällande från oss villaägare (har kåk jag med). men man bör nog också betänka att villaägare också har enormt fina subventioner!

  Ta bara detta med ränteavdrag. Tänk, 30% av alla räntor du betalar när du lånar får du tillbaka av staten!!

  idag är ju det en omöjlighet att sänka ränteavdragen men vi borde gjort det för några år sedan för att hejda den stora prisuppgången.

  Trots att vi betalar 6000kr per hus så har vi villaägare det VÄLDIGT förmånligt i Sverige inget snack om saken...

  SvaraRadera
 2. Ja, men det är ju en annan historia. Subventioner är jag helt emot - förstår det inte alls.

  Utan subventioner hade vi haft en annan prisbild på fastigheter. Och varför ska staten subventionera?

  Nä, var och en bör bära sina egna kostnader för boendet, men utan att beskattas för det.

  SvaraRadera
 3. Haha, vilken bra idé. Det ska jag föreslå för banken nästa gång vi träffas ;-)

  /Fru Krona

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg