Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Jord i fickorna


Barack Obama har vunnit men Stockholmsbörsen faller. Jaha? Marknaden är ju en cynisk inrättning så att valet är över och klart borde ju anses positivt. Men Obamas seger var kanske redan var inräknad i kalkylen?

Allt går ju inte nedåt, exempelvis så går Ratos uppåt, minsann. Likaså Latour.

Jag själv tänker att köpa mig några Kinnevik idag, en aktie som jag saknar i min lilla portfölj, som redan idag innehåller mest investmentbolag. Jag är ingen spekulativ trader, direkt, utan vill ha en långsiktig, stabil avkastning på mitt kapital. Dessutom får jag del i en del intressanta områden, så som Black Earth Farming.

Affärsvärlden rekommenderar köp i Ratos och Kinnevik, förresten.

Jag har en sak på min önskelista. En tjänst på nätet där jag matar in mina innehav i Investmentbolagen och får en översiktlig lista på de innehav som de har och om de överlappar. Eller det kanske redan finns?

Ja, som sagt. Det blev 25 Kinnevik idag.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

  1. 1000 aktieri Black Earth=2,5Ha markunder kontroll och ägande..

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg