Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Summering Oktober 2008

Nej och usch. Fy och tvi. Oktober är en svart månad. En månad som gärna glöms bort - fort. Det är ju aldrig roligt när allt bara rasar ned i källaren. Men trösten är ju att både fonder och aktier blir billigare att 'fynda'. Återstår att se vad ett faktiskt fyndpris är.

Jag har redan en fundering på att bygga mig ett ÜberExcel för 2009 och inspirationen att redovisa är inte på topp så jag gör en kortvariant även denna månad.

Lån: 1 598 667:- (-5 150:-)
Tillgångar: 2 243 593:- (+362 896:-)

Differens: 644 925 :- (+368 046:-)

Tillgångarnas ökning beror i stort sett på nytt taxeringsvärde på huset. Usch, nu stänger vi denna månadens bok.

Kommentarer

 1. Hej!

  "Ja visst gör det ont när bubblor brister."
  "Varför skulle annars spekulanten tveka?"

  Känns därför extremt skönt att i spegeln möta en långsiktig investerares blick! ;-)

  Är alltså positiv till börsen nu och förbannar min brist på likviditet...

  Sparar och gnetar för att peta in en köporder här och en köporder där. Kanon att börsposterna är historia!

  Carolus

  SvaraRadera
 2. Ah, Per, se på siffrorna bara. Fantastiska!

  SvaraRadera
 3. Ja, jo, jag ska väl inte klaga då. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg