Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Summering Oktober 2008

Nej och usch. Fy och tvi. Oktober är en svart månad. En månad som gärna glöms bort - fort. Det är ju aldrig roligt när allt bara rasar ned i källaren. Men trösten är ju att både fonder och aktier blir billigare att 'fynda'. Återstår att se vad ett faktiskt fyndpris är.

Jag har redan en fundering på att bygga mig ett ÜberExcel för 2009 och inspirationen att redovisa är inte på topp så jag gör en kortvariant även denna månad.

Lån: 1 598 667:- (-5 150:-)
Tillgångar: 2 243 593:- (+362 896:-)

Differens: 644 925 :- (+368 046:-)

Tillgångarnas ökning beror i stort sett på nytt taxeringsvärde på huset. Usch, nu stänger vi denna månadens bok.

Kommentarer

 1. Hej!

  "Ja visst gör det ont när bubblor brister."
  "Varför skulle annars spekulanten tveka?"

  Känns därför extremt skönt att i spegeln möta en långsiktig investerares blick! ;-)

  Är alltså positiv till börsen nu och förbannar min brist på likviditet...

  Sparar och gnetar för att peta in en köporder här och en köporder där. Kanon att börsposterna är historia!

  Carolus

  SvaraRadera
 2. Ah, Per, se på siffrorna bara. Fantastiska!

  SvaraRadera
 3. Ja, jo, jag ska väl inte klaga då. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg