Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Vara sin egen chef

Jag tyckte att det var intressant läsning att så många yngre svenskar är intresserade av att driva ett företag framför att vara anställd.

Enligt en undersökning av NUTEK, så är 4 av 10 mellan 18 och 30 år positiva till att driva företag. Sådant är positivt och ska uppmuntras, tycker jag. Unga av idag har kanske inte den socialistiska ryggsäck som min och äldre generationer har så svårt att skaka av sig. Jag erkänner villigt att jag är för feg för att släppa min trygga anställning.

Men jag kan räkna procent! Vilket inte alla ungdomar kan, så jag hoppas att våra nya företagare tar sig i akt och gör hemläxan först.

Men vad vill ungdomar göra då? Jo, mycket populärt är design. Design är ju bra. Men alla kan kanske inte ha ett eget klädmärke och bli framgångsrika? Det är ju lite som när det visas Idol på TV och alla de förväntansfulla små gossarna och flickorna får sina drömmar grusade i direktsändning.

Självfallet ska man göra det som inspirerar en. Men kanske vara lite smart också?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

Populära inlägg