Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Vinn en miljon!

Nu lackar det mot jul, minsann. Och jag känner mig generös. Så jag tänkte att jag skulle leka jultomte nu så här strax före helgerna.

Jag tänkte anordna en liten tävling med ett bokpris som vinst. Trots att jag själv inte läst den här boken så är det den som är vinsten - 'Så här kan alla svenskar bli miljonärer' av finansmannen Per H Börjesson, tillika investeringsbolaget Spiltans VD. Boken har rönt ett relativt stort intresse både här och där, medan jag personligen oförskräckt har sågat den. Som sagt, utan att ens ha läst den. Skäms på Per!

Men nu ska jag istället visa min goda vilja och lotta ut hela fem exemplar av boken. Lotterilagen påbjuder dock att jag måste dela ut dessa med motprestation. Det gör visserligen inget utan det kan snarare bli lite spännande!

jag tänkte att tävlingen ska gå till så här:

Skriv en kortare text där du berättar något kring vad som ger dig något tillbaka i form av energi, lust eller glädje och som kostar pengar, men som du anser vara värt det.

Låt oss säga max 50 ord eller så. Skicka detta till mig. De fem mest intressanta texterna där jag själv är ensam jury vinner boken. Enkelt eller hur?

Motprestationen är att ni tillåter mig att presentera din text på min sida Per Penning - Tid där pengar! som sysslar med dessa allvarliga frågor och då helt anonymt om du så önskar.

Vinnarna presentera på samma sida den 18 december. Så vad väntar du på? Visst har du dina egna gömmor med guldkantade kostnader?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Intressant?

Mer om Miljonär:

Kommentarer

 1. då jag har läst boken och äger den så vill jag inte tävla men kan ändå öppna mitt hjärta.
  Min hund har kostat en hel del och fortsätter att kosta men är självklart värd varenda krona. Dagliga promenader, gos hela tiden och någon som garanterat blir överlycklig när man kommer hem=)
  Annars har jag lagt ner väldigt mycket pengar på mitt hem, men det är också värt varenda krona! Hemmet är ens borg och jag stormtrivs hemma. Tycker lite synd om alla som inte trivs hemma=(
  Men alla mina designerväskor och skor har bara gett lycka för stunden...värdelöst idag....

  SvaraRadera
 2. Tack Minna! Vad ska jag göra om du vinner, då? :)

  SvaraRadera
 3. Något som har varit värt pengarna är mitt träningskort, att lägga ut pengar på det är rätt dyrt när man är arbetslös..men d har gett mig så mycket mental ork och energi att verkligen vara närvarande när jag är med min familj och mina vänner :) Nu orkar jag lyssna och ge mer av mig själv, och jag har hellre mindre pengar än jag är utan d!

  (Lilla_Bosse@hotmail.com)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg