Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Lite billigare boende

Idag är jag en glad fastighetsägare som ser fram emot en fallande räntekostnad för familjen Pennings bolån. Riksbanken var ju snäll och tog i rejält med 1,75 procents sänkning - en något tidig men välkommen julklapp. Att effekten kanske dröjer får jag stå ut med.

Det finns ju andra glädjande, och kanske lugnande, effekter med det hela. Själv när jag en förhoppning om att konjunkturdalen inte blir fullt så djup och långvarig som befaras. Samtidigt är det som att spå i kaffesump. Psykologins makt är stor.

Att svensken överger sin storbank dessa dagar är vanligt. Och kanske inte så underligt. Mer konstigt är att de istället flyttar till en annan storbank, så som Nordea eller Handelsbanken. Frågan är om man tittar och jämför med de mindre bankerna, exempelvis Länsförsäkringar Bank eller Skandiabanken, och jämför villkor och priser? Läxan man borde lärt sig är att en stor bank nödvändigtvis inte är trygg?

Personligen ser jag alltid fram emot hur 'snabba' och hur 'mycket' låneinstituten reagerar på Riksbankens ränteändringar. Att ha en hög respons mot kund tycker jag är en del av ett kvalitetssignum.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Intressant?

Mer om Boränta:

Kommentarer

 1. Hm...

  Trevligt att bolånen blir billigare -> blir mer utrymme för att köpa aktier...

  Å andra sidan: kommer inte detta att hindra bubblan på fastighetsmarknaden från att pysa ut ordentligt?

  Mvh

  Carolus

  SvaraRadera
 2. jag är superglad över detta, men ska låtsas som ingenting och istället extra amortera.

  SvaraRadera
 3. Ja, jag satt och räknade jag med och det ser ju riktigt trevligt ut framöver med räntekostnaderna. :)

  Carolus, där har du troligen rätt, men mäklarna jublar nog..

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg