Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Räntehopp?

Jag insåg nog inte vidden tillräckligt av räntesänkningen. Efter en snabb kalkyl enligt ovan så visar det sig att familjen Pennings räntekostnad sjunker med 2832 riksdaler i månaden - nästan 34 tusenlappar om året.

Det jag finner en aning underligt är det här med Handelsbankens 3-månadersränta. Se på bilden nedan.

Handelsbanken höjde sin ränta sista gången vid den första pilen till 6,64%. DEN räntehöjningen hann de med att få med på mina avier för oktober månad. Och det innebar att HELA denna tremånadersperioden fick denna höga ränta. Snyggt jobbat, Handelsbanken. Den stora räntesänkningen som kom här i dagarna får vi njuta frukterna av först från och med den 1 januari.

Jag hörde på radion att storbankerna kommer att leva farligt framöver. Folk börjar skaffa sig en andra bank allt oftare och det gamla talesättet att 'svensken byter partner oftare än bank' kanske är ett minne blott?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Intressant?

Mer om Bolån:

Kommentarer

 1. totaly off the topic: hur lång tid tog det innan din Adsense-ansökan blev godkänd? Jag skickade in min den 29 november och de håller fortfarande på den =o)

  SvaraRadera
 2. Det har jag inget minne av tyvärr, men att det gick snabbt det minns jag.

  SvaraRadera
 3. Jag sitter också med mina lån hos SHB med tre månaders rörlig ränta. Drabbas således av exakt samma sak som du Per...

  Blir ett litet överskott per månad som det ska handlas aktier för! :-)

  Cynikern i mig är dock förvånad att SHB sänkt räntan redan (de brukar vara sist ut)!

  Carolus

  SvaraRadera
 4. Ehm... Det där var alltså jag.

  Carolus

  SvaraRadera
 5. Sitter i samma sits verkar det som, har SBAB och loggar jag in så ser det ut som jag får tillgodo mig den nya sköna räntan först i februari :(

  SvaraRadera
 6. Jag tror att jag ska skicka ett mail till banken och gnälla lite?

  SvaraRadera
 7. japp och gnäll för mig också!!! Undrar om det var samma sak när dom började att höja räntan, att jag fick den billigare i tre månader!!??? När jag tecknade lånet hette det rörlig ränta! Inte tre månaders rörlig ränta?? Det har jag inte skrivit under på! Är det verkligen korrekt att dom kan avbryta en överenskommelse bara så där???

  SvaraRadera
 8. minna,

  Om jag minns rätt så togs den helt rörliga räntan bort eftersom den ändå låg högre än de fasta.

  Bankerna är betydligt snabbare på att höja bolåneräntor än att sänka dem. Till deras försvar får man (kanske?) säga att de sysslar ju inte med välgörenhet...

  Surt ändå!

  Mvh

  Carolus

  SvaraRadera
 9. Yes, jag har också ett av lånen på 6,64 %. Och det senaste sänkte de räntan dagen efter de satte om ett annat tremånaderslån. Och den utlovade ränterabatten försvann. Jag är mer än lovligt trött på Handelsbanken. Och lägger just upp strategi för att ta dem i örat, alternativt byta bank *grrrrr*.

  SvaraRadera
 10. Har haft en liten konversation med min långivare idag, och summan blir att 3-månads räntan är just det, ett svar jag iof visste skulle komma när jag kontaktade dem, men nu har jag i alla fall lyft frågan. Blev informerad om att jag kunde låsa lånet och få billigare ränta ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg