Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Smulor är också bröd

Jaha, en liten utdelning kom, minsann. Det var nog tack vare Finansmamman som jag upptäckte att Svolder har delat ut en liten slant på mina 110 aktier jag har i det bolaget.

Ja, jag vet att det är en fjärt i finansrymden men det är åtminstone något positivt att få något lite tillbaka efter all stryk den stackars portföljen fått.

Min aktieägarstrategi bygger i grunden på att göra så som Aktiestinsen - aldrig sälja och att återinvestera utdelningen. Troligen blir det Kinnevik som får gunsten.

Tydligen ska också Skistar dela ut före årsskiftet, allt enligt Finansmamman. Då frågar jag - finns det någon sammanställd information på nätet där dylika ting kan läsas om? Tacksam för tips.

Mjölet förblir dyrt trots halverat pris på spannmål. Det kanske är dags att göra slag i saken och försöka bli aktieägare i Skånemöllan? Jag har hört att deras bolagsstämmor brukar vara trevliga. Men det är ovanligt att det finns aktier att få tag i.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Intressant?

Mer om Aktiestinsen:

Kommentarer

  1. Är det en sammanställning över utdelningarna du efterfrågar?
    Prova denna länk i så fall http://www.privataaffarer.se/aktier/borshandelser/index.xml?section=Dividens

    SvaraRadera
  2. På spiken, Patrik! Det var precis det jag sökte efter! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg