Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

God ekonomi

Jag tänker inte klaga, trots krisen. Men inte fanken blev januari så upplyftande som jag hoppats på. Det lutar mer åt jämnt skägg och inte en massa kulor över. Kanske tur då, att jag höll hårt i plånboken?

Jobbet har jag ju kvar. Och för dem som behåller jobbet under 2009 väntar en rad förbättringar i hushållskassan. Sänkt inkomstskatt, lägre boräntor och låg inflation inte minst.

Skattesänkningen ger ett antal hundralappar mera i månaden beroende på inkomst. Med rörlig bolåneränta så är det prima tider och än bättre framöver, troligen. Inflationen är i princip noll just nu, ja kanske till och med en aning negativ - deflation kallad, så ger varje löneökning en motsvarande reallöneökning.

Så inte ska jag klaga, inte. Allt jag gjort mot min plånbok får jag tillbaka. Med ränta. Och en månadssummering kommer vad det lider.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg