Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Hopplös, medellös och arbetslös?

Det har ju blivit paj av både planer och rapporteringar den sista tiden för Per. Motivationslöshet och indignation har nu däremot ersatts av ny beslutsamhet och ambition. Inte minst efter att ha läst kloka målsättningar hos exempelvis Mors Spargris.

Förändringens tid är här, skriver uppsagda Ekonomibloggen, och jag kan bara hålla med. Även Doktor Död är på besök på min arbetsplats och nu pågår diskussioner med facken om hur många och vilka som ska tvingas kasta in handduken. Sannolikt klarar jag mig - denna gång - men vem vet något om framtiden. Är vi inne i en 'vanlig' lågkonjuktur eller är det här ett paradigmskifte?

Vad väntar? Alla säger att det blir tufft. Samtidigt så har de privathushåll där man lyckas behålla jobben ett ljusare 2009 - stimulanspaket, räntesänkningar, skattesänkningar - vilket ger mer pengar i plånboken. Att konsumera eller att spara.

Och eftersom Ericsson överraskade positivt så kanske fler av börsbolagen framöver kan göra det också? Att företaget skär ned är i sig inget konstigt. Själv har jag sedan november en arbetslöshetsförsäkring som en ekonomisk trygghet för en orolig framtid. Det är visserligen arton månaders karenstid på den men var och när ekonomin vänder står fortfarande skrivet i stjärnorna. Och behöver jag inte nyttja försäkringen så är ingen gladare än jag. Att vara arbetslös i Sverige, enligt min uppfattning, är att vara en andra klassens medborgare.

Det är lite deppigt hos familjen Penning på grund av dödsfall, så privatekonomin saknar än så länge en plan. Men med ett mycket svalt köpintresse så sköter det sig själva en stund. Beroende på lön under januari så formar jag en plan 2009, men jag kan avslöja att förhoppningen är att kunna spara 30 procent av intäkterna - till oss själva, till buffert och till semester.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,
Intressant?

Mer om Arbetslöshet:

Kommentarer

 1. Kul om jag kunna vara till hjälp och stöd för dig med min ambitionsplan!.

  SvaraRadera
 2. Ja, mors spargris är en inspirationskälla, sannerligen! :)

  SvaraRadera
 3. hej Pelle P, har lånat en laptop för min dator är sjuk, kul att se att du fortsätter beröra oss läsare. Tråkigt med din svärmor och ditt jobb, försöker trösta med en stor kram

  SvaraRadera
 4. Ekonomisanering - du är då alltid en tröst i etern! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg