Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Kassa kårar

Vilken erfarenhet har du av Försäkringskassan? Jag, som förälder, kan känna att det inte blivit direkt bättre under den här regeringen. Därmed inte sagt att det var bra innan heller.

Kravet på intyg från dagis är i mina ögon en löjlig förevändning för att det ska vara rättvist i Sverige. Ska en kollas - så ska alla kollas. Att samköra några register, extrahera ut en bunte potentiella fuskare och sedan kolla upp en del av dessa är inte speciellt svårt - och säkert betydligt effektivare.

Jag tycker inte om fusk - och jag tycker heller inte om att behandlas som en potentiell fuskare.

Vid två tillfällen har jag också Försäkringskassans inläsningscentral, eller mindre troligt - Posten, slarvat bort mitt inskickade intyg och sonika avkrävt mig ett nytt. Slokörad och med mössan i hand har jag fått be dagis att skriva ett nytt.

Tredje gången jag nu anmält VAB har jag lärt mig - jag tar en kopia och arkiverar i en pärm.

Glädjande så är nu våra utbetalningar ikapp. Ärendena från november har behandlats och utbetalats.

Så här långt, som tur är, har vår familj inte varit beroende av dessa utbetalningar för att ordna med ekonomin. Men det är inte alla förunnat, så det är helt nödvändigt att Försäkringskassan fungerar klanderfritt. Det är mycket negativa skriverier om kassan just nu - läs här, här, här och här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Intressant?

Mer om Försäkringskassan:

Kommentarer

 1. Jag håller med dig om intyget, gillar det inte alls. Dessutom har FK alltid en "otrevlig" ton i sin skriftliga kommunikation.

  Än så länge har vi inte råkat ut för att något intyg försvunnit. Det längsta jag har väntat på ersättning från FK är 13-14 veckor och då var alla uppgifter på plats.

  Nu senast tog det två dagar från begäran tills pengarna fanns på kontot. Intyget var inskickat sedan tidigare.

  Jag tycker över huvud taget att Försäkringskassan är besvärlig att ha och göra med. Dessutom utgår de från föräldern hela tiden när barnet borde vara det naturliga. Tack och lov verkar det ju fungera med intyget att det räcker att skicka in ett för barnet i stället för ett per förälder.

  Tänkte skicka in de sista papperna till fk nu i helgen och sedan ska allt vara nollställt. Det ska bli spännande att se hur lång tid det tar.

  Vi har också börjat kopiera och arkivera intygen ;-)

  /Fru Krona

  SvaraRadera
 2. Över tretton veckor? Illa..

  Som 'tur' är har våra ungar hållt sig friska länge nu. :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg