Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Stilla i båten

Lite småplock i veckan som gick..

Jag plockade ned en börspost Biosensor, 50 Industrivärden, 95 Investor, 8(!) Lundbergs, 28 Ratos och 22 Svolder i korgen - ett riktigt sammelsurium av underliga affärer?

Varför köpte jag Biosensor? Jo, för att Finanskvinnan och Anders Aktietips har den i sina portföljer. Bra argument nog? Nåväl, kanske är det så att den får vara min lilla utsvävning i det blå, mitt lilla riskkapital och chansning. 23 öre styck betalade jag så och utgör därmed en procent av portföljen i sin helhet.

Hur kommer börsen gå idag och sedan resten av veckan? 4,1 % ned hittills i år och mången dyster nyhet väntar runt hörnet. Investors rapport kommer exempelvis på tisdag och Öresund två dagar senare, och hur prognosen för utdelning kommer att se ut spelar också roll för hur intresset i ägandet av aktierna kommer att utveckla sig. Får vi se ett Obama-lyft idag tror ni?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,
Intressant?

Mer om Aktier:

Kommentarer

 1. Det skall bli riktigt intressant med Investors rapport, det visar väl vägen för året...

  SvaraRadera
 2. Nu minns jag inte riktigt hur du köper aktier, men blir det inte mycket courtage?

  SvaraRadera
 3. Ja, och den blev ju ganska dyster, minsann. Och börsen rullar utför..

  Jag vet, jag vet. ;)
  Det blir inte så farligt - betalar nio kronor per affär. Men visst, jag bör ju göra lite större affärer..

  SvaraRadera
 4. Ser ju ut att ha varit en klockren affär i Biosensor, upp 43 % sen du köpte dem! Det kallar jag stigning på så kort tid!

  SvaraRadera
 5. Johan, synd inte resten av portföljen tog den vägen :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg