Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Storheten i att vilja

Den första januari 2009. Den första dagen på det nya året. En brytpunkt men blott i kalendern - saker och ting har inte förändrats sedan igår, utan det mesta är så som det var dagen innan.

Däremot kan ju alltid ett nytt, blankt 'blad', som det ter sig i sin fickalmanacka, vara en inspiration till att ta tag i det som försakats eller förnekats. I mitt fall är det både motion och kostvanor som jag gärna skulle vilja se över och förändra. Jag har också bestämt mig för att från denna årets första dag föra kassabok över mina utgifter och med hjälp av denna bli en kostnadsmedveten pappa.

Det finns en del mörka inslag i mitt och familjens liv just nu - inte minst en allvarligt sjuk kär släkting. Det måste jag så klart förhålla mig till, samtidigt som jag inte vill kasta bort dagar i mitt liv på att vara nere och deprimerad. Omsorg, omtanke, gråt och sorg - javisst! Men inte i varje stund och hela dagar. Att känna empati måste inte betyda att man går in i ett mentalt svart hål. Förmågan att vara en bra medmänniska faller lätt ihop om man inte förmår att hålla en positiv syn även i de mörkaste skeenden.

'Storheten består inte i att göra vad man vill, utan i att vilja det man gör'. Så sa drottning Kristina en gång, och det är både vackert och tänkvärt. Lika aktuellt nu som då.

Kommentarer

Populära inlägg