Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Månadssummering 2020 juni

Njuter av trädgården. I år har jag försökt utöka med blommande växter som bin och fjärilar älskar. Stäppsalvia är nytt men har mycket lavendel som också är populärt. Har tre nässefjärilar som verkar vara buddies då de hänger mest hela dagarna. Upplever dock att det är färre insekter i år vilket är lite oroande. Vart har alla humlor tagit vägen? En fem eller sex stycken är allt som besöker min rabatt. Känner en oro för våra små trädgårdsmästare.
Värmen har stundtals varit brutal denna månad och hemarbetet tungt ibland. Men nu när vi summerar juni månad ska föll inkomsten in väl. Skatteåterbäring och normala inkomster gav ett gott belopp. Och även om vi lever gott och inte snålar alls nådde vi ett sparande på 32% varav långsiktigt 22%. Avkastningen totalt sett var dock negativ med -0,25% vilket innebar att Sunny Days™ steg med 1,68% insatt kapital medtaget. På något sätt är det mentalt tillfredsställande att kunna öka kapitalet även vid nedgång. Sedan årsskiftet är guldhönan 8,74% fetare…

Tack för allt, kära svärmor

I natt somnade svärmor in. Märkt av lungcancer orkade hennes kropp inte mer och bestämde sig för att sluta. Ett liv som pågått i sextiosex år är, helt abrupt, över.

Nu får ingen av oss längre se henne skratta, prata om sitt, leka med barnbarnen. Hon finns inte längre där, på andra sidan telefonen eller i sin lägenhet, pysslande med sitt. Hon kommer inte mer på besök eller ringer. Hon finns inte där, vid internet-chatten. Min svärmor, en mamma, en syster och en mormor är borta - ur många människors liv.

Hon var en varmhjärtad och oerhört snäll människa. Aldrig att hon fördömde eller gav dåligt samvete. Hon var rak och ärlig utan att vara burdus eller småaktig. Min svärmor var en människa som det var behagligt att vara med, för det var alltid avspänt och naturligt. Jag tror att Gud ville ha henne för sig själv och berövade oss henne alldeles för tidigt. För sådana människor är sällsynta, på tok för sällsynta.

Den förbannade kräftan blev din och vår olycka. Så mycket tid, så många år tillsammans med dig som den berövade oss och dina barnbarn. Och den berövade din tid att se dem växa upp.

Vila i frid, kära svärmor. Vår sorg och saknad är svår och smärtsam, men vi känner också glädje över att din kamp blev kort, utan smärta eller förnedring - sådan som vi önskar oss själva den dagen då vi själva når vägs ände. Ditt minne är kärt och vi tänker på dig så som du var - en källa till så mycket kärlek, glädje och skratt.

Kommentarer

Populära inlägg