Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Billigare att bo

Jodå, det var en dyr höst att ha rörliga bolån, men idag så gottar jag mig.

Boräntorna fortsätter nedåt, enligt Handelsbanken. Kanske ända ned till 1,8 procent. Det är ljuv musik efter att ha haft nästan 7 % under höststormarna. Och kanske det håller i sig även under 2010.

Från 6500 kronor till dagens 3200 kronor i månadsränta. Till 1700 riksdaler till sommaren?

Min 'målränta' kommer jag att hålla till 5 % vilket gör att jag kommer att avsätta 4800 kronor per månad till bolånsränta även i lågräntetider på något bra räntesparande. Blir en fin buffert för dyrare tider. Sköna slantar som känns 'gratis'. Inga planer på att binda, alltså.

Jag förstår att det är ännu bättre nyheter för de med mångmiljonlån. Hoppas de bara förstår vilken möjlighet de har att amortera ned sina lån och därmed risk.

Kommentarer

 1. bra nyheter för mig som har satsat på ett högt mål i år!!! Hoppas hoppas hoppas...=) Ska göra lika klokt som du och låtsas ha en 5% ränta!!!

  SvaraRadera
 2. Dina biosensor måste ju gått upp nästan 50% nu! Har nu någon strategi för om du ska sälja vid någon punkt eller ska du behålla långsiktigt?

  SvaraRadera
 3. Ja, till och med 70% just nu - var uppe i över 80 % ett tag.

  Ska jag sälja? Nej, jag behåller dem. Lite kul. :)

  SvaraRadera
 4. Wow! Hrmm, bara du inte blir ledsen om de dyker sedan. Mina har pendlat från 82 öre till 16, men det är ju förstås omöjligt att veta hur det går i framtiden.

  SvaraRadera
 5. Hej Per, amorterar du av dina lån för det överskott du får över varje månad, och om inte, varför??

  SvaraRadera
 6. Hej Anonym, snarare är kanske frågan varför amortera alls om boräntan är 2-3 % och jag kan få en räntavkasting på 5-6%? :)

  Tanken är att jämna ut boendekostnaden över tiden med denna buffert - ingen ska tala om för mig att vi aaaaldrig ser räntor på 12-15 % igen.

  SvaraRadera
 7. Om man har en boränta på 2-3% kan man ju sätta in pengarna på ett sparkonto med 5% och göra sin en trevlig liten arbitragevinst. Upp till 500k omfattas väl av insättningsgarantin om jag inte minns fel

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg