Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Bra med pengar

Det var lite skojigt idag att min lilla besöksräknare trillade över etthundratusen besök. Det betyder väl egentligen inget, jag vet inte om det går att lita på de där räknarna, men det tyder ändå på att det kommer en och annan hit till mig. Skojigt!

Privatekonomin ter sig fånigt ljus ut för stunden. Både hustrun och jag fick ut fina löner utan VAB-avdrag och dessutom föll min bonus ut för 2008. Som medicin mot eventuella utsvävningar så tog jag en dos av Lyxfällan ikväll.

Det innebär dock att förutsättningarna för att stoppa undan 10 % till oss själva och semestersparande och buffertsparande kan späs på lite. Och till och med lite mer än plan, tror jag.

Men jag vet att det blir bistrare i mars månad. En månad sönderhackad av VAB gör ingen barnfamilj stinn i kassan.

Jag har lovat mig att läsa ikapp alla mina bloggprenumerationer i helgen. Det ska bli skoj.

Kommentarer

 1. Grattis! 100 000 är en massa besökare. Hittade dig för en tid sedan och kan bara hoppas att du fortsätt i samma stil

  SvaraRadera
 2. Grattis grattis, skoj med mycket besök!

  SvaraRadera
 3. Det visar att du håller en profil på din blogg som intresserar många. Både ekonomiskt och personligt. Grattis!

  SvaraRadera
 4. grattis=) Du har en bra blogg! =)

  SvaraRadera
 5. Tack så mycket! :-)
  Det är allt en spännande värld det här - bloggvärlden.

  SvaraRadera
 6. Bra jobbat! Det är jättemånga besökare. Du är lite av en förebild för mig :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg