Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

I skuggan

Ja, det lite konstigt. Men nu är jag här igen där jag en gång var. I skuggan. I solnedgången. I periferin. Där jag trivs bäst, kanske. Ingen strålkastare utan en solstråle mot mitt ansikte. En stilla kvällsbris däri jag kan notera och fundera. Min tid på en plats är över och jag har vandrat hem till min egen domän. 
Att skriva är inspiration. Varje ord ska vara avvägt och ha sin funktion. Därför lär mina texter bli mindre frekventa än förr. Men samtidigt, med stor säkerhet, intressantare i sitt innehåll. När jag lyckats som bäst med mina ord, då har jag känt mig berörd och nästan gråtmild. Och tänkt att det här, det blev bra. För precis som prat i största allmänhet så är även texterna mångfaldet större än efterfrågan. Om du ska lyssna på något så ska det vara värt tiden och uppmärksamheten. Detsamma med texten - den ska vara kärnfull, intressant, lärorik och skapa något hos läsaren. Vad detta något än är så ska det kännas värt mödan.
Jag började att skriva på den här bloggen 2007. Det ä…

Januari i hamn!

Eftersom jag nämnde det, så blev det så. Så klart.

Både avslutat januari och börjat februari med att VAB:a. Någon skum influensaliknande historia som mer eller mindre gör en trött och hängig. Lilleman har varit kass nu sedan i fredags och nu är det onsdag. Ja, den här årstiden är ett elände.

Men jag är glad ändå! Därav tvenne ting. För det första - det är nu möjligt att öppna flera konton hos Marginalen, något som inte fungerade tidigare. Jag behöver ett Målsparkonto och ett Buffertkonto, så nu har jag fått till det. Och räntan är god anser jag med dagens inflation/deflation - 4 procentingar.

För det andra - mitt Projekt S inbringade en slant som gjorde att jag kunde nå och överträffa '10% till oss själva' med råge. Jag tänker föra detta i kanten på min blogg under dagen. 16 procent bidde det av vår nettoinkomst för januari. Tack vare Projekt S. Men, men - några sådana summor blir det inte under februari.

De här tio procenten går direkt till Aktiedirekt - och jag inhandlade 100 Industrivärden och 50 Ratos under gårdagen. Lite flyt har jag minsann också, eftersom jag lyckas köpa på 'nedåtdagarna'.

Så målsparet fick 1366 kronor under januari och buffertsparet 550 kronor. Penningska skutan börjar repa sig från slagsidan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Intressant?

Mer om Projekt S:

Kommentarer

  1. grattis, duktig du, blir du lös o ledig nångång kan väl jag få första tjing (ler)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg