Fortsätt till huvudinnehåll

Utvald

Skeenden

Jag landar sällan. Mitt liv är i stort en färd i ständig flykt. Sällan finns tiden och förmågan samtidigt att tvinga korta bröstflås till djup magandning. Eller förvirrade, lätt förglömliga planeringsövningar till tankar som blott kan uppstå i en närvaro i nuet - då jag egentligen väljer att inte tänka alls. Sådant kan ske när jag är fri från jobbets krav och familjelivets agendapuls. Annars inte.

Jag började fundera kring skeenden. Sådana som uppstår hela tiden ur intet. Ibland ett och ett men också i ett komplext parallellt mönster. Kanske en varm känsla på huden då solstrålar letar sig dit. Eller en insikt kring något som mitt undermedvetna bearbetat under lång tid. Ett fågelstreck precis i skymningen i en skog, vid en strand där molnen brinner i alla röda nyanser. Den kalla vinbärssaften mot gommen, sur och söt och torr på en gång. Ett leende från en okänd människa som jag känt hela livet. En melodi som har långt många fler toner. Sinnena är mina vänner hela vägen i en färgprakt …

Januari i hamn!

Eftersom jag nämnde det, så blev det så. Så klart.

Både avslutat januari och börjat februari med att VAB:a. Någon skum influensaliknande historia som mer eller mindre gör en trött och hängig. Lilleman har varit kass nu sedan i fredags och nu är det onsdag. Ja, den här årstiden är ett elände.

Men jag är glad ändå! Därav tvenne ting. För det första - det är nu möjligt att öppna flera konton hos Marginalen, något som inte fungerade tidigare. Jag behöver ett Målsparkonto och ett Buffertkonto, så nu har jag fått till det. Och räntan är god anser jag med dagens inflation/deflation - 4 procentingar.

För det andra - mitt Projekt S inbringade en slant som gjorde att jag kunde nå och överträffa '10% till oss själva' med råge. Jag tänker föra detta i kanten på min blogg under dagen. 16 procent bidde det av vår nettoinkomst för januari. Tack vare Projekt S. Men, men - några sådana summor blir det inte under februari.

De här tio procenten går direkt till Aktiedirekt - och jag inhandlade 100 Industrivärden och 50 Ratos under gårdagen. Lite flyt har jag minsann också, eftersom jag lyckas köpa på 'nedåtdagarna'.

Så målsparet fick 1366 kronor under januari och buffertsparet 550 kronor. Penningska skutan börjar repa sig från slagsidan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Intressant?

Mer om Projekt S:

Kommentarer

  1. grattis, duktig du, blir du lös o ledig nångång kan väl jag få första tjing (ler)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Välkommen att kommentera här på bloggen, inget går upp emot en levande dialog. För att göra det så enkelt som möjligt men samtidigt bibehålla ett skydd mot anonymitetens nättroll krävs nu inloggning för att kommentera.
Kommentarer kräver registrering, exempelvis hos Blogger, Google, Yahoo, Wordpress eller annan OpenID-leverantör.
Håll en god ton i kommentarerna, respektera övriga kommentatorer och läsare samt håll er till ämnet. Brott mot svensk yttrandefrihet, hets mot folkgrupp, uppmaning till brott eller personliga detaljer om privatpersoner och uppenbar reklam kommer att raderas.
En del kommentarer identifieras automatiskt som spam och dyker därför inte upp förrän de avspammats. Ha tålamod!
I övrigt undviker jag att censurera så det är kommentatorns ansvar för innehållet som föreligger.

Populära inlägg